Què fem amb el fem?

Dijous 18 vam anar de visita a la planta de tractament de residus d’Algímia, on s’arrepleguen les deixalles dels contenidors marró (orgànic) i verd-gris (sense classificar) d’aquesta comarca (també de l’Alt Palància i la Plana baixa). El consorci Palància Belcaire va proporcionar l’autobús i els educadors ambientals per mostrar la planta a la població i en aquest cas a l’alumnat de cultura científica de 1r de batxillerat i de 4t d’ESO, de 3r de PMAR i de l’Aula Oberta.

Ens van ensenyar part de la planta i ens van descriure el procés de reciclatge de la planta. Encara que el més impactant va ser que aquesta planta començà a funcionar fa 10 anys i ja està ple més del 50% de l’abocador que es troba dins del parc de la Serra Calderona, és a dir… en 6 o 7 anys s’haurà de buscar un altre lloc per emmagatzemar les restes que produïm i no es reciclen! Cal trobar solucions!