Aneu a la barra d'eines

Imatges de la memòria democràtica: el còmic com a recurs didàctic

 

Entre els dies 15 i 31 d’octubre, el departament d’Història de l’IES L’Eliana va organitzar al nostre Centre, amb la col.laboració del cefire de Sagunt, l’exposició “Imatges de la Memòria Democràtica: el còmic com a recurs didàctic” Es tracta d’una exposició itinerant que, a través de les vinyetes dels més importants autors de novel.la gràfica, pretén apropar als joves al coneixement del que fou la repressió indiscriminada que es va exercir sobre la població durant la Guerra Civil i el franquisme. Recupera, per tant, el record d’aquells espanyols que es van veure perseguits per la defensa d’unes idees que no coincidien amb les del poder establit. També explora el paper dels espanyols durant la Segona Guerra Mundial, bé siga com a combatents o com a víctimes a camps d’extermini, com el tristament cèlebre de Mauthausen.

L’exposició es mostrà a la sala d’usos múltiples, i fou treballada en profunditat sobre tot per l’alumnat de 4t ESO.

En resum, es tractà de mostrar als nostres joves les funestes conseqüències de la guerra i la dictadura que assolaren aquest país, i que açò els servisca de reflexió sobre el fantasma de la intolerancia i l’autoritarisme en la nostra societat actual.