OBRIM UNA FINESTRA

obrimll

Obrim una finestra al món és un projecte pedagògic, cooperatiu, investigador, crític i emancipador, que comença a l’escola pública en 2008. Els docents que formem part d’aquesta experiència entenem l’educació com un camí per a impulsar la transformació social. Com a docents, no podem tancar la porta de l’aula als problemes, ni als globals ni als personals, perquè volem una escola per a la vida, per al bon viure (Suma Qamaña).

En l’IES La Mola s’han desenvolupat diverses peces del projecte Obrim (III Premi Nacional d’EpD) com la participació en les trobades Obrim https://fanxtics.wordpress.com/2017/02/19/encuentro-obrim-el-teatro-foro-como-herramienta-de-transformacion-social-en-nuestros-institutos/) que van evolucionar donant lloc als jocs de simulació interdisciplinàries i intercentres, els ‘Congressos Internacionals i Intertemporals’. S’han realitzat jocs de simulació sobre diferents temàtiques critiques com l’ecofeminismo, els conflictes i migracions… En 2019, aquesta peça del projecte en la qual participaven nou centres educatius inclòs l’IES La Mola, va rebre el Premi Nacional d’Educació per al Desenvolupament en 2019. Actualment estem treballant en l’I Congrés multivers.

Una altra de les peces Obrim que està en l’IES La Mola és Emoacció. Estudiants de l’IES La Mola participen en l’Agenda 3Cs (creativa, col·laborativa i crítica) que recull recursos diversos proposats per diferents centres i que va guanyar el VI Premi Nacional d’Educació per al Desenvolupament des de la Secció de l’IES Navarro Santafé (Villena). Dins d’aquesta peça està l’Àgora Emoacció que promouen els estudiants de Psicologia i s’ha redissenyat aquest curs per a adaptar-se a la normativa COVID. L’Àgora és un espai compartit per a reflexionar sobre situacions quotidianes que vivim i així  transformar els nostres contextos buscant escenari de justícia socioambiental.

 https://fanxtics.wordpress.com/2021/02/07/agora-emoaccio-2/

Els dos blogs del projecte són: https://fanxtics.wordpress.com i  http://obrimunafinestralmon.blogspot.com