COMUNICAT DE CONSELLERIA AL CENTRE RESPECTE DE LA COVID-19

Benvolguda directora:

Com bé sabeu, ens trobem davant d’un problema de salut pública provocat per l’expansió de l’anomenat coronavirus COVID-19. Es tracta d’una malaltia que es va estenent per diversos països i que ja hi ha algunes persones infectades a la nostra comunitat autònoma.

Des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, ens dirigim a les persones responsables dels centres educatius per tal d’oferir-vos informació que considerem rellevant amb la finalitat de contribuir a frenar l’expansió de la malaltia i evitar alarmismes innecessaris.

[Llegir més…]

En primer lloc, voldríem que tinguéreu en compte que totes les directrius que es prenen relacionades amb la prevenció i el tractament del COVID-19 es decideixen en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, a proposta del Ministeri de Sanitat, en coordinació amb les conselleries de sanitat de les diferents comunitats autònomes. Per tant, des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport únicament executem les decisions preses per les autoritats sanitàries.

Volem que sapigueu que la nostra Conselleria està en constant coordinació amb la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, amb el Ministeri de Sanitat i amb la resta de departaments de les comunitats autònomes i que les decisions que es prenen es fan de manera totalment coordinada. Resulta un tant obvi, però convenient, manifestar que totes les mesures que s’adopten relacionades amb el COVID-19 atenen a criteris de tipus tècnic, científic i sanitari i han sigut recomanades per professionals experts en salut pública.

És per això que els centres educatius no podran prendre de manera unilateral cap mesura relacionada amb la malaltia sense comptar amb la supervisió de les autoritats del departament de Salut Pública de la Generalitat Valenciana.És important que conegueu que, en el moment de redactar i de difondre aquest document, a la nostra comunitat autònoma no hi ha cap circumstància que recomane introduir canvis en el funcionament normalitzat de l’activitat acadèmica actual.

En el cas que al vostre centre algun membre de la comunitat educativa presentara símptomes característics de la malaltia i haguera estat en una zona de risc, o exposat a un cas confirmat de COVID-19, hauria de contactar amb el número de telèfon habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública 900 300 555 i informar-ne. Els serveis mèdics li diran com s’ha d’actuar.Si arriba el cas i es confirmara que una persona membre de la comunitat educativa resultara positiva en COVID-19, el departament de Salut Pública es posaria en contacte amb la direcció del centre i establiria les mesures que s’hi haurien d’adoptar de manera immediata.

Com que des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport considerem que cal mantindre una bona comunicació entre els centres i les famílies, per abordar aquesta qüestió i d’altres que en puguen sorgir més endavant, us recomanem que, si no ho heu fet encara, activeu el web família: 

ITACA web família

Així mateix, vos agrairíem que comunicàreu a les famílies que encara no disposen d’usuari per a poder accedir a aquest espai web, que el sol·liciten en el vostre centre educatiu.

Amb aquest escrit, aprofitem per adjuntar-vos el material informatiu que, en matèria de prevenció del contagi, ens ha proporcionat el Ministeri de Sanitat. 

Moltes gràcies a totes i a tots per la vostra col·laboració. Rebeu una salutació ben cordial. 

Miguel Soler Gracia

Secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional

 

MATERIAL INFORMATIU EN MATÈRIA DE PREVENCIÓ