L’AMOR NO VAL LA PENA,VAL L’ALEGRIA. I SI NO, NO ÉS AMOR

[Vore fotos…]

Clic per ampliarMarina Marroquí és una dona, jove, valenta i riallera. Actualment és una de les veus més importants en la lluita contra la violència de gènere i igualtat. Educadora social, recorre l’estat espanyol fent tallers als adolescents.

Dilluns 20 de gener va visitar l’IES Joan Coromines. Allí va fer el taller: Això no és amor. 30 reptes per treballar la igualtat, adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO.

[LLegir més…]

Mitjançant els reptes, Marina pretén que l’alumnat òbriga els ulls davant la desigualtat i la intolerància. Explica els estereotips tan marcats que tenim, com des de la infantesa ens  etiqueten d’alguna manera, analitza  els models de dona que ens venen en les sèries, pel·lícules, cançons o publicitat en el dia a dia.

Marina Marroquí explica com totes podem ser víctimes de violència de gènere, ho fa des de la seua experiència com a jove maltractada. Amb el seu taller pretén donar les eines necessàries perquè els adolescents siguen crítics, que siguen capaços de valorar-se, d’elegir, de ser lliures. Ho fa amb un llenguatge planer, amb moltes rialles i acudits. Un taller molt participatiu i engrescador de cara a l’alumnat. Amb paraules dels xiquets i xiquetes :emotiu, increïble, especial, il·lusionant, perfecte, curiós, didàctic…

Una societat avançada és aquella que és lliure, respectuosa i diversa. El taller, així com el llibre de l’autora, és una eina per a combatre el masclisme. En aquestos dies convulsos on hi ha qui vol fer passos cap enrere, cal aprendre i ser conscient que la cultura és allò necessari per acabar amb tanta ignorància.

Podeu seguir a Marina Marroquí en les diferents xarxes socials.

Ací teniu un enllaç amb l’entrevista de Jordi Evole en la Sexta

MARINA MARROQUÍ A "SALVADOS"

I un altre de I tu, sols tu que interpreta El diluvi

I TU, SOLS TU