DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA NENA A LA CIÈNCIA 2017

[Blog d'FPB amb treballs dones científiques]

Aprofitem el 8 de març per a informar-vos què, des del 2015 existeix una diada per fomentar la participació de les dones en la ciència.

Només el 25% de les alumnes de carreres tècniques són dones. Cada cop es parla més de que calen referents perquè les joves vegin que l'enginyeria o les ciències són una opció per a elles, i promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre elles ha esdevingut una prioritat per a la comunitat internacional.

[Llegir més…]

Així, el 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència [http://www.un.org/es/events/women-and-girls-in-science-day/] L'objectiu és arribar a "aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, i més per aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes".

Per tal de portar a terme accions en el marc d'aquesta diada a nivell estatal, un grup de científiques i docents han posat en marxa la iniciativa 11 de febrero [https://11defebrero.org/].  Proposen realitzar activitats que "ajudin a visibilitzar el treball de les científiques, a crear rols femenins en els àmbits de la ciència i l'enginyeria i que promoguin pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere en l'àmbit científic" [https://www.youtube.com/watch?v=xtJrn12pdgo].

A l'IES Joan Coromines, l'alumnat de 1r d'FP Bàsica d'Informàtica d'Oficina també vol col·laborar en aquesta tasca de visibilització de les dones científiques, presentant els seus treballs al voltant de diverses dones importants en el món de la ciència.

Pots veure la seua feina fent clic ací

Esperem que us agrade!!!!