ACCIÓ SABATES VERMELLES

Clic per a ampliar el cartell

 

25 de novembre- Dia de l'eradicació de la violència cap a les dones

Els dos instituts públics de Benicarló volem dur a terme aquesta acció el proper 25 de novembre. Consisteix a exposar tants parells de sabates com víctimes de la violència de gènere hi hagué el 2015. Treballem amb aquestes xifres de l'any passat (112 no oficials, 59 oficials), ja que no tenim les dades finals del 2016.

[Llegir més…]

Aquesta instal·lació d'art públic té el seu origen en Ciutat Juàrez (Mèxic). Fou creada l'any 2009 per l'artista i activista Elina Chauvet a partir de l'experiència personal de l'assassinat de la seua germana. Posteriorment s'ha estés per diferents països com Argentina, Regne Unit, Itàlia o Equador i per ciutats com Bilbao, Màlaga, Cadis o Còrdova. Enguany també hi serà a Barcelona, el proper 21 de novembre.

Les sabates simbolitzen l'absència de les víctimes i el color roig la violència i la sang, però també l'amor cap a elles, que no s'acaba quan aquestes desapareixen, com afirma la seua creadora.

Amb aquesta acció, coordinada per tots dos centres, pretenem mostrar que l'ensenyament públic camina de la mà cap a la igualtat de gènere. Aquest és el principi de més activitats col·laboratives que s'elaboraran al llarg del curs, i que volem recollir en una exposició organitzada per ambdós instituts al voltant d'aquesta temàtica.

Si us animeu a participar, deixeu el vostre parell de sabates vermelles en consergeria indicant el nom, cognoms i grup a la sola i us les tornarem el mateix dia 25.

NI UNA MENYS! ACTUEM CONTRA ELS FEMINICIDIS!

Agraïm a l'alumnat de 2n d'ESO les il·lustracions tan boniques que han fet per al cartell de la convocatòria.