Projecte: AULA CICLISTA

 L’alumnat de 1er i 2n ESO del nostre IES hem pogut gaudir aquest curs del projecte d’innovació educativa promogut per la Generalitat Valenciana i desenvolupat per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana. Aquest projecte sorgeix de la necessitat de fomentar un canvi d’hàbits que reduïsca l’ús dels desplaçaments contaminants pel medi urbà alhora que promou l’ús de la bici com la manera més sostenible i saludable al pobles i ciutats sensibilitzant-mos als xiquets i xiquetes de la situació de crisi climàtica , reflexionant sobre els beneficis de la bici, abordant la normativa bàsica de circulació, reduint així les situacions de risc i promocionar el ciclisme com una activitat esportiva i divertida. 

Per a desenvolupar aquest projecte primer hem realitzat una sèrie de tasques que la Federació ens ha preparat en classroom i hem treballat en les classe d’EF: “Anar a l’IES en bicicleta”. Hem aprés, reflexionat i valorat la importància i obligatorietat de l’ús del casc. Quan anem en bici sòm un vehicle i per tant hem de mantindre l’atenció als senyals , circular adequadament pel carril bici, creuar el pas de vianants com cal i portar la bicicleta en les condicions òptimes per a circular.Després els dos tècnics de la Federació, Pasqual i David ens han realitzat tres sessions: 

-Sessió de Sensibilització a la sala d’usos múltiples, amb una dinàmica participativa ens han fet reflexionar sobre la importància de l’ús de bici, utilitat, beneficis personals i medi ambientals, casc i carril bici , tipus de bicicleta, que en són molts i algunes de les modalitats esportives actuals amb la bicicleta. 

-Sessió Taller de Maneig de bici a les pistes, per a millorar les habilitats en el maneig de la bici, altura del seient i bici adequada. 

-Itinerari Urbà pel carrers del poble buscant carrils bici, guiat i conduït pels dos tècnics i professorat nostre. Hem posat en pràctica tot el que hem aprés anteriorment, sobre tot respectant les normes de circulació. El nostre professorat d’EF ha gestionat el protocol adequat per a poder estar acompanyats per un/a policia local però no ha pogut ser per part de la policia local, malgrat aquesta mancança, els tècnics , professorat acompanyant i nosaltres hem gaudit d’aquesta experiència , hem segut respectuosos/es i recordarem la importància de l’ús de la bici i dels seues beneficis. Moltes gràcies a Pasqual i a David, hem aprés molt amb ells.