Projecte Erasmus

Erasmus+ enriqueix la vida i obri la ment.

Es tracta del programa de la UE per a donar suport a l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa.

Per al període 2021-2027, el programa posa l’accent principalment en la inclusió social, les transicions ecològica i digital, i el foment de la participació de les persones joves en la vida democràtica.

Dona suport a les prioritats i activitats establides en l’Espai Europeu d’Educació, el Pla d’Acció d’Educació Digital i l’Agenda de Capacitats Europea.

  • Bursa meeting

    L’IES Hermanos Amorós de Villena (Alacant) s’embarca en l’ambiciós projecte Erasmus+ “LINGUIFUN”, que pretén integrar la Intel·ligència Artificial en l’ensenyança de l’anglés.

    El projecte, finançat per la Unió Europea, s’emmarca dins de les accions clau KA2 de cooperació entre organitzacions i institucions i té com a propòsit arribar i formar en la matèria a més de 580 professors de llengües estrangeres i a almenys 2000 estudiants de diversos països.

    Per a això, les professores del Departament d’anglés Carolina Belda i María Carmen Torres han viatjat a la ciutat turca de Bursa els dies 9 i 10 de gener, on s’ha celebrat la primera trobada organitzativa del projecte i s’han planificat les mobilitats que es duran a terme a Turquia, Àustria i República Txeca pròximament. En les mateixes participaran altres centres de Portugal, Polònia, República Txeca, Turquia i Àustria, que juntament amb l’IES Hermanos Amorós, seran els responsables d’elaborar una guia didàctica que permetrà la formació en l’ús d’Intel·ligència Artificial d’altres professors de llengües en cada un dels seus països d’origen.

    L’IES Hermanos Amorós pretén amb estos projectes oferir al seu alumnat una experiència única i enriquidora i l’ocasió d’intercanviar vivències amb alumnes d’altres països en el seu mateix rang d’edat, per la qual cosa es viatjarà amb ells a Viena en el transcurs del projecte. Així mateix, la formació del professorat en les últimes i noves metodologies didàctiques permet millorar la pràctica docent i incorporar la tecnologia educativa a l’aula, mantenint la qualitat de l’ensenyança i advocant per l’excel·lència educativa.

    Som IES Hermanos Amorós.

  • Presentació Erasmus + Stem & Games
    En el matí d’ahir, dia 4 de desembre, va tindre lloc l’acte de presentació de la guia del projecte Stem & Games i la seua App en l’Institut Hermanos Amorós. L’objectiu d’este esdeveniment ha sigut la difusió, d’una banda, d’una guia didàctica sobre com donar resposta a l’abandó escolar primerenc i al fracàs escolar a través de la ludificació i, d’altra banda, una aplicació perquè l’alumnat millore els seus resultats en les assignatures de ciències. Estos dos productes són el fruit del treball coordinat i dedicació d’un equip multidisciplinari de professionals de 6 països europeus, 6 instituts, la inspecció educativa grega i una empresa italiana dedicada a la realització de projectes Erasmus. Esta guia proporciona una visió integral sobre el fracàs escolar, oferint informació detallada sobre els objectius, metodologia i resultats esperats. És una eina valuosa per a aquelles persones interessades a implementar projectes basats en l’STEM en l’àmbit educatiu. L’aplicació desenvolupada és una peça clau en este projecte. A través d’ella, l’alumnat podrà accedir a contingut interactiu, activitats i recursos addicionals relacionats amb la guia. Esta aplicació busca fomentar l’aprenentatge dinàmic i practique, facilitant la participació activa de l’alumnat. Durant l’acte de presentació, es va comptar amb experts en educació com Bernardo Jareño, director del CPEIP Alberto Sols de Sax, membres dels equips de govern de Villena i Monforte del Cid, assistents per part dels diferents estaments que componen la comunitat educativa els qui van escoltar la nostra visió sobre la importància de la integració de la tecnologia i la ludificació a l’aula. L’esdeveniment va ser un èxit. Agraïm a tots els assistents la seua presència i suport Per: Bernardo Hernández. Coordinador Erasmus + IES Hermanos Amorós
  • L’IES Hermanos Amorós a Alemanya amb el seu projecte Erasmus+

    L’IES Hermanos Amorós ha conclòs el periple de viatges per Europa al comandament del projecte Sustainability Development, en castellà Desenvolupament i Sostenibilitat. Ha sigut l’última de cinc eixides, i aquesta vegada tocava visitar al país coordinador, Alemanya.

    L’experiència ha sigut un èxit, ja que el repte de viatjar a Alemanya el mes de gener imposava, però la calor rebuda per l’institut organitzador ha sigut tal que les baixes temperatures no han sigut cap impediment per al desenvolupament del programa.

    S’han visitat les antigues mines del Ruhr, en ple cor d’Alemanya. Ens han explicat el procés de descarbonització i la seua transformació en energies netes. També hem visitat canals antics que eren usats per al transport de matèries primeres industrials, i ara són ports esportius.

    Hem visitat les ciutats de Dortmund, Bergkamen, Werne, Münster i Kamen. En definitiva, hem aprés a com poder modificar activitats econòmiques que han quedat obsoletes, per altres dinàmiques i respectuoses amb el medi ambient.

    Ara ja solament toca rebre a tots els països participants en el nostre institut el mes d’abril. Alumnat i professorat de Turquia, Alemanya, Hongria, Portugal i Itàlia vindran a visitar-nos per a concloure amb les activitats programades en el projecte.

    Tot està llest per a finalitzar de manera il·lusionant, un projecte que ha fet viatjar a més de 20 alumnes i alumnes i 8 professores i professors del nostre institut, durant 3 anys.

    Una experiència vital inoblidable i que segur, repercutirà perquè el nostre planeta puga a poc a poc recuperar l’equilibri natural amb l’ésser humà.

  • L’IES Hermanos Amorós s’obri a Europa gràcies al Programa Erasmus+

    Des del dilluns 16 fins al divendres 20 de gener, un grup de 21 professors de diferents països europeus (Itàlia, Grècia, Croàcia, Lituània i Alemanya) han pogut conéixer el funcionament del Programa d’Aula Compartida de l’IES Hermanos Amorós gràcies al projecte Erasmus+ denominat STEM&GAMES: STEM and Gaming Aims for a Meaningful Educational Succes

    Durant cinc dies, el professorat estranger, guiat per un grup de professors i professores de l’IES Hermanos Amorós han conegut de primera mà el sistema educatiu espanyol i les diferents formes d’i programes d’inclusió educativa centrant-se, sobretot, en el funcionament i estratègies educatives desenvolupades en el grup PAC del nostre centre. Han observat amb gran interés les classes teòriques dels àmbits sociolingüístics i científco-matemàtics del programa, centrant-se sobretot en l’ús que es fa de la ludificació perquè l’alumnat no perda l’interés en aquestes classes teòriques. A més, han viscut de primera mà una sessió de l’àmbit pràctic en el qual l’alumnat desenvolupa habilitats socials i competencials a través de la cuina. El dimecres 17 de gener, tot l’alumnat del PAC i el professorat del programa Erasmus+ van interactuar en les cuines del mercat municipal elaborant un plat internacional que van poder provar al final tots junts.

    A més de l’observació del funcionament del PAC, es van realitzar diferents activitats basades en la ludificació, entre les quals podríem destacar la participació en dues Fuita Rooms educatius realitzats en la pròpia Biblioteca del centre. A través de la participació en aquesta activitat, el professorat va ser conscient de com l’estudi o repàs de continguts del currículum que pot resultar tediós per a l’alumnat es converteix en un moment de diversió que ajuda els nostres alumnes i alumnes a refrescar conceptes o continguts abans d’un examen o qualsevol altre tipus de prova objectiva.

    No ens podem oblidar que també hi ha hagut temps per a donar a conéixer la nostra ciutat, el nostre Castell o el nostre Teatre Chapí, i tots han quedat sorpresos que una ciutat que, al principi, no eren capaços de situar en el mapa els haja aportat tant.

    Els projectes Erasmus+ ens ajuden a créixer a tots, i us podem dir que els nostres companys italians, grecs, croats, lituans i alemanys s’han emportat una motxilla carregada d’experiències i idees per a poder posar en pràctica en els seus centres d’origen. Cal afegir que al final del projecte veuran la llum una guia de ludificació i una aplicació web a través de les quals es podran posar en pràctica activitats que ajuden els centres a reduir l’abandó escolar primerenc.

  • De l’IES Hermanos Amorós a Lisboa

    Un docent dels cicles formatius de la branca agrària i forestal impartits en l’IES Hermanos Amorós ha viatjat fins a Lisboa per a participar en una estada formativa en una escola agrària de referència.

    La formació ha consistit en la tècnica de ‘jobshadowing’, és a dir, a seguir de prop el mètode docent, les peculiaritats i els recursos d’un altre centre educatiu durant una setmana.

    El centre de destí ha sigut la ‘Escola Profissional Agrícola D. Dinis-Paia‘, amb més de 100 anys d’història i a uns pocs quilòmetres de la capital lusitana.

    Aquesta escola es troba en una parcel·la d’unes 64 ha i a més de comptar amb les instal·lacions típiques de qualsevol centre formatiu (com les aules) compta amb instal·lacions tan diverses com: vaqueria i munyidora, estables amb cavalls, granja amb ànecs, gallines, porcs i conills, nombrosos horts hortícoles i de fruiters; també hivernacles, mariposario, peixeres i terraris amb rèptils, laboratoris de microbiologia i de qualitat, formatgeria, celler i museu entre altres coses.

    Per tant, els cursos que allí imparteixen estan relacionats amb la branca agropecuària i l’elaboració de productes derivats de la seua producció com a melmelades, formatges o vins. Així com l’hípica i un curs sobre manipulació de fauna exòtica en captivitat.

    Ismael, el professor que ha participat en aquesta estada que forma part del programa ‘Euro Trainee’ de la Generalitat Valenciana, ha valorat molt positivament l’experiència i així ho ha traslladat a la resta de companyes i companys de l’institut villenero.

    Amb aquesta experiència, ha conegut noves realitats educatives, ha fet contactes i ha practicat l’anglés. Al mateix temps, la seua experiència obri la porta a futures participacions en el programa d’altres docents i alumnat de l’IES Hermanos Amorós.

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies