Erasmus +


L’IES Camp de Túria inicia aquest curs 2023-2024 el seu camí cap a la internacionalització de la mà del programa ERASMUS+.

Com a nou centre Acreditat hem dissenyat un projecte a tres anys vista que persegueix complir amb tres objectius principals:

 • Conèixer i aprofitar la implicació de les emocions en el procés d’ensenyament i aprenentatge.
 • Dotar a l’alumnat d’eines per a afavorir la salut mental.
 • Internacionalitzar el centre, donant a alumnat i professorat, l’oportunitat d’ampliar els seus horitzons personals, educatius i professionals.

L’elaboració d’aquest projecte va ser a càrrec d’un grup de docents que van constituir la Comissió d’Internacionalització del Centre i que compta amb representants de diversos departaments didàctics així com de Direcció i del Departament d’Orientació.

En aquest primer curs 2023-2024 tenim assignades 7 mobilitats de docents que realitzaran, en la seua majoria, cursos estructurats per a formar-se en camps relacionats amb els objectius del projecte.

El Barem utilitzat per a valorar les candidatures del professorat és el següent:

La professora Eirene dóna a conéixer el nostre centre als participants del curs.

MOBILITAT ATENES (Eirene Fernández, Llatí)

La professora ha viatjat a Atenes per tal de formar-se en el curs 4 C’s, els continguts del qual ens ajudaran a treballar els objectius del nostre projecte “Connecting hearts inspiring minds”.

El curs (Digital tools for collaboration, communication, creativity and critical thinking) tindrà lloc des del 19 al 24 de febrer a Atenes.


VIATGE A BUDAPEST

1º dia: Partim cap a Budapest!

Les professores Alicia Renales i Lorena Pintos s’embarquen cap a Budapest on assistiran al curs: “Neurociència: com aprenen els nostres estudiants”.

Bon viatge!!

A punt de prendre l’avió

1º dia: Primeres impressions

La ciutat ens ha sorprés per la seua monumentalitat. Encara que les temperatures eran molt baixes (-1ºC) hem pogut gaudir de les magnífiques vistes nocturnes i hem tastat la deliciosa sopa “Goulash” que hem pagat en fòrints hongaresos!

Pont de les cadenes (un dels ponts que unixen Buda i Pest

2º dia. Matí.

Durante el matí hem fet dinàmiques per tal de conéixer els nostres companys del curs: professorat de França, Espanya, República Xeca, Eslovàquia, Eslovènia, Illa Runió i Lituània.

Facts about human brain (Zsuzsa explaining)
Dinàmica per a entendre les sinapsis entre neurones
Alicia fa una presentació per donar a conéixer el nostre institut.

2º dia. Vesprada.

A la vesprada, la nostra guia Monika ens ha mostrat alguns edificis i llocs emblemàtics de la zona de Pest.

Ha estat molt interessant vore l’interior de l’Opera, per exemple, o les estacions de la línia de metro més vella de la ciutat (la linia 1) que va ser construïda entre 1894 i 1896.

Decoració de l’edifici
Parada “Opera” (línia 1 metro)
Anonymus. El primer escriptor de la Història d’Hongria.

2º dia. Entrant a monuments.

El Parlament hongarés és el tercer més gran del món i actualment s’utilita només una part de l’edifici. El sistema de refrigeració i cal·lefacció que es feia servir durant el primer segle després de la seua construccio és una obra molt interessant d’engenyeria.

Al seu interior, moltes figures, representant diferents oficis tradicionals, estan fetes d’un material anomenat “Pirogranit” que ha estat inventat en Zsolnay el qual permet gran varietat d’esmaltats i és molt resistent a les condicions climàtiques adverses.

Interior del Parlament.

3r dia: Matí.

La metacognició és el procés mitjançant el qual es pensa sobre le mateix pensament i aprenentatge. En el curs hem après com com afavorir el seu desenvolupament.

Hem treballat diferents formes de fer Pre-tests abans d’escomençar a tractar un contingut nou.

Col·laborant en l’activitat de Pre-test. (El contingut es refereix als estils d’aprenentatge negatius).
Preguntes que ens ajuden a avaluar el nostre mateix procés d’aprenentatge.

3r dia: Vesprada. Barri Jueu a Budapest.

Visitant el barri jueu hem après la història d’aquest ghetto on van morir moltes persones durant l’ocupació nazi. Encara s’hi conserva un tros de l’antic mur que el separava de la resta de la població i mantenia als seus habitants en situació de misèria i patiment de severes malalties.

Sinagoga de Budapest.

Com a professora de dibuix artístic Alicia es va interessar també per alguns cartels publicitaris del segle passat.

Negoci de costura al barri jueu.

4t dia: Matí.

Hem treballat la representació visual de conceptes i hem el·laborat mapes mentals visuals.

Hem creat nous objectes mitjançant la combinació d’altres escoltant les propostes d’altres companys i arribant a una sol·lució conunta.

Cada grup va explicar la seua invenció. Alguns amb molta gràcia, per cert!.

Preparació del mapes mentals.
Presentació de l’equip de Lorena i Zsuzsa del seu invent: La crema per a selfies;).

4t dia. Vesprada.

Hem aprofitat els mitjans de transport públic i la nostra afició per passejar per aquesta meravellosa ciutat. Vui hem fet ús de la línia 2 del metro, la més profonda de tota Budapest perquè passa per baix del riu Danubi.

Línia 2. Atenció a la rapidesa amb que es mou l’escalera mecànica!.
Dones preparant la massa del Strudel (foto d’un quadre del restaurant especialitzat en Strudels)

5é dia: Matí.

Hem presentat els nostres treballs finals, posant en pràctica tot l’après durant el curs.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG-20240119-WA0007-834x1024.jpg
Grup d’Alicia (Espanya-Llíria), Maria (Eslovàquia) i Héléne (França).

5é dia: CERTIFICACIÓ.

Desprès d’una setmana d’intens i interessant aprenentatge hem sigut premiats amb la nostra certificació. FELICITACIONS!

Foto de grup amb totes les companyes i companys que hem conegut gràcies al programa ERASMUS+.

FAREWELL BUDAPEST!

Hem arribat a la fi de la nostra mobilitat. Ha estat un plaer conéixer professorat i personal d’altres països amb els quals varem trobar una sintonia que ens ha permès establir contactes profitosos per al nostre centre. Hem aprés molt gràcies a un curs que ha sigut donat per la professora Zsuzsa Tölgyesi que ha demostrat ser una gran professional en el contingut impartit i ha contagiat el seu entusiasme a tot el grup.

Hem gaudit d’una ciutat imponent amb una història que es també la nostra història com a europeus.

Viszlát Budapest!

Acomiadament a Szentendre.
 • MOBILITAT A ATENES

  La professora de Llatí, Eirene Fernández, ha arribat a Atenes on assistirà al curs sobre les 4 C’s dins del nostre projecte Erasmus “Connecting hearts, insipiring minds”.

 • PRESENTACIÓ OFICIAL DEL PROJECTE ERASMUS PLUS

  “CONNECTING HEARTS, INSPIRING MINDS” L’últim dia de classe abans de les vacances de Nadal, s’ha celebrat al nostre centre un dia especial ple d’activitats lúdiques: tallers, xocolatà, activitats especials… i, com a novetat, enguany, s’ha presentat el projecte Erasmus Plus amb què l’IES Camp de Túria ha segut recentment acreditat. L’acte ha començat amb l’actuació … Llegir més

 • JA SOM CENTRE ACREDITAT ERASMUS+

  Dijous passat 2 de novembre, vam rebre el certificat d’Acreditació Erasmus+ de la mà del Director General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística en un acte oficial que va tindre lloc en la Conselleria d’Educació. Amb el lema “Connecting hearts, inspiring minds” el nostre centre figura ja en el mapa internacional europeu. Enhorabona!

 • CONCURS LOGOTIP ERASMUS +

  S’ha organitzat un concurs entre l’alumnat per a dissenyar el logotip identificatiu que representarà el Projecte Erasmus Plus de l’IES Camp de Túria. El lema és “Connecting hearts, inspiring minds” ja que la finalitat del nostre projecte Erasmus és la de contribuir a millorar la gestió emocional i la salut mental de la comunitat educativa, … Llegir més

 • ERASMUS+ DONA EL SEU PRIMER PAS!

  El projecte ERASMUS+  ha donat el seu primer pas! El nostre professor Jorge Nevado va visitar el centre educatiu Kocho Racin a Kumanovo (Macedònia) durant una setmana. Durant la visita va conéixer de primer mà l’extensa experiència ERASMUS d’aquest centre, s’entrevistà amb personalitats locals, es va reunir amb alumnat de l’escola i participat en diferents activitats … Llegir més


El nostre alumnat de FPB i Batxillerat participarà a la jornada “Jóvenes en Europa” dins de la seua col·laboració amb la Mancomunitat del Camp de Turia. En aquesta jornada, el professor Jorge Nevado compartirà amb els assistents la seua experiència Erasmus+ a Macedònia que ha estat possible gràcies al nostre projecte acreditat “Connecting hearts, inspiring minds”.

Nuestro alumnado de FPB y Bachillerato participa en la jornada “Jóvenes en Europa” dentro del marco de colaboración con la Mancomunitat del Camp de Turia. En ese evento, el profesor Jorge Nevado compartirá con los asistentes su experiencia ERASMUS+ en Macedonia que ha sido posible gracias a nuestro proyecto acreditado “Connecting hearts, inspiring minds”.

Our students from Vocational Training and Baccalaureate are going to participate in the day “Jóvenes en Europa” within the framework of collaboration with the Mancomunitat del Camp de Turia. This day, our teacher Jorge Nevado is going to share his ERASMUS´+ experience in Macedonia, which is part of our accreditation project “Connecting hearts, inspiring minds”.