La mar sense noms

La mar sense noms ha sigut una activitat del nostre centre que ha posat el focus en l’enorme tragèdia que es viu diàriament en la mar Mediterrània. A partir de dotze fotografies, fruit de l’experiència del fotoperiodista gandienc Borja Abargues, s’ha plantejat esta activitat en tres blocs. Es persegueix, a més de visibilitzar esta tragèdia a ulls de la nostra gent jove i fomentar el seu esperit crític, afavorir la reflexió emocional i l’empatia en l’enorme mar digital en el qual vivim.

Feu clic en la foto per veure més imatges de l’activitat.

Read more

Taller de Criptografia

El passat 8 de maig, l’alumnat de l’assignatura de Digitalització (Informàtica) va realitzar un taller de criptografia a la Universitat Politècnica de València.

Agraïm al Museu d’Informàtica de la UPV de València l’oportunitat que ens ha donat de realitzar aquest taller i així apropar l’alumnat al món de la informàtica mitjançant la criptografia.

Read more

Jornada de tenis i pàdel

El passat 7 de maig, l’alumnat de 3r d’ESO, de 4t d’ESO i de l’aula UECO han gaudit d’aquesta modalitat esportiva. Han jugat tornejos i han guanyat premis. Ha estat una experiència molt enriquidora.

Gimcana en Anglés

El dimarts 30 d’abril els i les alumnes de 4t d’ ESO van fer una eixida per Benidorm. L’activitat consistia en realitzar una gimcana en anglés. L’alumnat va entrevistar turistes estrangers per desxifrar pistes, superar proves i comunicar-se en anglés.

Feu clic en la foto per veure més imatges.

Taller de robòtica Micro:bit

El passat 26 d’abril, l’alumnat de 3er d’ESO de l’assignatura de «Programació, intel·ligència artificial i robòtica» (PIAR) va acudir a la Universitat Politècnica de València per a realitzar un taller de robòtica amb Micro:bit i va visitar les instal·lacions de la UPV i en especial de la Facultat d’Informàtica.

Agraïm al Museu d’Informàtica de la UPV de València l’oportunitat que ens ha donat de realitzar aquests tallers i així apropar l’alumnat al món de la informàtica mitjançant la robòtica.

Feu clic en la foto per veure més imatges.

Read more

2 d’abril, Dia de l’Autisme

El 19 d’abril, l’alumnat de la UECO i de 2n i 3r ESO, en les matèries d’Educació Plàstica, Visual i Audiovisual i Programació, Intel.ligència i Robòtica, ha col.laborat junt amb altres centres escolars de Gandia i l’associació d’autisme Astea-Safor, en la creació de cartells per concienciar sobre l’autisme. Durant la setmana del 22 al 26 d’abril podeu veure els treballs al Consell del Joves de Gandia.

Jornades de teatre clàssic Sagunt 2024

Un any més, alumnat de Cultura Clàssica, Grec i Llatí del nostre centre ha participat en les jornades de teatre clàssic que tenen lloc a Sagunt. El 17 d’abril, va assistir a la representació d’Agon, una selecció de texts dels tres tràgics grecs, i a Pseudulus de Plaute per la vesprada. Com ja és costum els darrers anys, la majoria d’alumnes va anar al teatre amb vestimenta grega o romana.

Feu clic en la foto per veure més imatges de l’activitat.

Taller de Coneixement 0

El passat 17 d’abril, l’alumnat de 1r de batxillerat de l’assignatura de Programació, Xarxes i Sistemes Informàtics (Informàtica) va visitar el campus de la UPV a València per a realitzar un taller de criptografia. El taller presentava protocols basats en el coneixement zero, fonamentals en la investigació actual en criptografia.

El taller es va plantejar de manera dinàmica i en ell l’alumnat va aprendre a jugar a un joc d’atzar per telèfon, aportant certesa perquè les parts estigueren segures que no havien estat enganyades durant el procés. Per a realitzar aquest taller, es van utilitzar conceptes matemàtics com ara la factorizació, nombres primers i arrels quadrades.

Després del taller, l’alumnat va visitar els campus de la UPV i de Tarongers, on va poder veure les instal·lacions i recollir informació sobre els graus que li va interessar.

Visita a l’exposició Vinyetes Migrants

El passat 17 d’abril, alumnat del nostre centre va visitar l’exposició ‘Vinyetes migrants: còmic, migracions i memòria’ en la Sala Tossal del Centre Internacional de Gandia de la UV. Va ser una visita guiada realitzada per l’Aula Didàctica de la Diàspora Mediterrània. Ha assistit l’alumnat de 2n d’ESO i de la UECO, amb l’assignatura d’EPVA.

Premis Sambori 2024

Aquest any hem superat el nombre d’alumnat premiat en anteriors convocatòries dels premis Sambori, atés que hem aconseguit quatre premis.

L’alumnat guardonat ha sigut:

  • Aula UECO, 1r premi de la seua categoria de grup, amb el relat ” El laberint i el llop guardià”.
  • Pau Galofre, 1r premi 1r cicle d’ESO, amb “Somnis”.
  • Meritxell Terol, 2n premi Batxillerat, amb “Les flors de l’hivern”.
  • Hiba Amajoud, 3r premi de 2n cicle d’ESO amb “111”.

Enhorabona als guanyadors i a les guanyadores.