ERASMUS+ 2018-2019 – Pràctiques d’Assessoria a Italia

Nº de projecte 2018-1-ES01-KA103-049012

PROGRAMA ERASMUS+ KA 103 “Movilidad para prácticas”
Pràctiques d’assessoria i organització d’esdeveniments a Anzo (Itàlia)
Març-maig 2019

Víctor C.
CFGS Assessoria d’Imatge Personal i Corporativa

Començaré dient que Itàlia és un país amb un clima semblant al nostre, qüestió que per a mi és important a l’hora de viure un temps en un altre lloc. Sobre les persones no diré res ja que depén del que et toque. Bé, sí… que els encanta la pasta i la pizza, sobretot la pasta en totes les seues variants. I sobre l’idioma, és un punt a favor ja que moltes paraules són similars i amb un poc d’intuïció es pot entendre. I per a un valencià més encara.

Jo he estat en una xicoteta empresa prop de la platja la principal labor de la qual és fer noces precisament a la platja. Desafortunadament no he pogut assistir a cap en aquest lloc, ja que se solen realitzar de cara a l’estiu, però he pogut col·laborar en comunions, confirmacions, aniversaris i noces.

Les principals labors que he aprés són el tracte amb el client, la documentació necessària, les cerques per internet, les compres, la participació amb els col·laboradors i la realització dels muntatges. Dit tot de manera molt resumida, clar, ja que tres mesos donen per a molt.

Durant els tres mesos un pot viure experiències de tot tipus i, per tant, sentir-se de totes les maneres possibles: il·lusionat, cansat, amb ganes de fer coses, avorrit, alegre, trist…
Un es troba només en un altre lloc a molts quilòmetres de casa, i l’estada es pot arribar a fer difícil, però és una bonica experiència que recomane a tothom que tinga la possibilitat. Aquest viatge a mi m’ha servit tant per a aprendre una nova activitat, com per a conéixer-me millor a mi mateix i tornar amb més seguretat.