DIVENDRES DE LA CIÈNCIA DE L’ENRIC VALOR DE SILLA

Divendres 16 de febrer vam tindre la segona ponència en l’IES Enric Valor titulada “Distròfies hereditàries de la retina: una llum al final del túnel” per José María Millan Salvador investigador de l’hospital La Fe de València en Biomedicina Molecular, Cel·lular i Genòmica i en la Unitat Mixta d’Investigació en Malalties Rares del CIPF.
José María ens va parlar sobre les patologies oculars rares que són les distròfies retinals o de la retina, existixen molts tipus de distròfies depenent del patró d’herència. Es caracteritzen per la mort progressiva de fotoreceptores que comporta una pèrdua de visió.
També ens va comentar que estan estudiant este tipus de patologies amb nous tractaments per enginyeria genètica i que necessiten molt temps i diners per a seguir amb les seues investigacions.
Els alumnes de 1r del cicle de Grau Superior de Laboratori seguim les seues paraules amb atenció per a conéixer les últimes investigacions en el camp de la genètica i les EERR relacionades amb la visió.
Estem molt agraïts per la xarrada i el tracte cordial que ens va brindar José María.

Per Manuel Mota