PIIE “Deep Learning: Activa’t!” El poder de la intel·ligència natural.

Convocatòria 2024-2025

Vídeo presentació del nou Projecte d’Innovació i Inclusió educativa

Enllaç al vídeo de presentació del PIIE “Deep Learning” (juny 2024) (Sol·licitud Conselleria PIIE )


Cronograma de les actuacions programades 1r any d’implementació

Enllaç a la programació de les activitats del primer any d’implementació del PIIE “Deep Learning” (setembre 2024)


Reunions informatives pares i alumnat participant

Enllaç a la presentació de diapositives projectada a les reunions informatives sobre el PIIE “Deep Learning” (setembre 2024)


Seleccionat l’alumnat de la XII Convocatòria del Programa d’Alt Rendiment

Setembre 2024

La coordinació del Programa d’Alt Rendiment desprès de reunir-se amb tot l’alumnat candidat a participar en aquesta dotzena convocatòria i informar-los sobre el mateix acorda que l’alumnat seleccionat per participar es el següent:

De 1r de Batxillerat Humanístic / Social

  • María Albeldo Pozuelo
  • Àfrika Domenec Escolano
  • Sílvia García Lloret
  • Judith Lozano Sánchez
  • Sofía Muñoz Fortea
  • María Peris García

De 1r de Batxillerat Científic / Tecnològic

  • Helena Cerón Serrano
  • Carmela García Muñoz
  • Lucía Granero García
  • Mónica López Pedrón
  • Samuel Sánchez Santana
  • Noelia Ureña Hiraldo


L’alumnat de 2n de Batxillerat continua amb els seus treballs d’investigació

Setembre 2024

L’alumnat de la XI Convocatòria que van iniciar els seus treballs d’investigació el curs passat, continuen aquest curs realitzant visites i entrevistes, acabant d’analitzar els resultats del seu treball de camp i editant la seua memòria escrita.

Recordem que els treballs que s’estan duent a terme són:

  • Calorias ¿benignas o malignas? Transtornos de la conducta alimentaria en la adolescencia / Autores: Paz Bermejo i Claudia Rubio / Tutor: Manuel Mota (professor del cicle formatiu de sanitària).
  • El camí cap a la maternitat: Més enllà dels estereotips / Autores: Ariadna Díaz i Ona Felguera / Tutora: Carmen Herrero (professora del cicle formatiu de sanitària).
  • Com afecten les xarxes socials a l’autoestima? / Autores: Aitana Navarro i Ruth Gastaldo / Tutora: Cristina Aviñó (orientadora del centre).
  • ¿Dónde estabas tu el 23 F?. Balas en el congreso y tanques en la calle. Una aproximación a la percepción col·lectiva de un hecho histórico. Historia y memoria. / Autor: Sergio Navalón / Tutora: Maria Josep Fortea (professora de geografia i història).
  • Las ondas: el infinito mundo del sonido. Los instrumentos musicales./ Autors: Hugo Baixauli i Lucía Martín / Tutor:Gaspar Codoñer (professor de física i química).

Assignació de tutors i selecció de temes d’investigació XII Convocatòria

Octubre 2024

L’alumnat de 1r de Batxillerat de la XII Convocatòria del Programa d’Alt Rendiment desprès de dur a terme diverses dinàmiques de grup i analitzar els seus interessos i motivacions ja han decidit la temàtica dels seus treballs d’investigació, han format els equips de treball i s’han reunit amb el professorat tutor. Iniciem, per tant, els treballs de la present convocatòria que tracten sobre…

  • La educación emocional en las escuelas / Autores: María Albeldo, Áfrika Domenech i Judith Lozano / Tutora: Sandra Pastor (orientadora del centre).
  • Violencia obstétrica / Autores: Carmela García i Noelia Ureña / Tutor: Pau Gómez (professor de cicles formatius de sanitària)
  • El vapeo en la adolescencia. Un asesino sigue matando aunque se vista de colores / Autors: Helena Cerón i Samuel Navarro / Tutora: Paula Salvador (professora d’anglès)
  • El Cannabis / Autores: Mónica López i Silvia García / Tutor: Manuel Mota (professor de cicles formatius de sanitària)
  • TOC / Autora: Lucía Granero / Tutora: Bárbara Serneguet (orientadora del centre)
  • La soledat en l’adult major / Autores: Sofía Muñoz i María Peris / Tutors: Alba Alcanyís i Javier Ruíz (professora de valencià i professor de geografia i història)

Xerrades divulgatives: Què saps sobre els TCA?

Novembre 2024

Les alumnes de segon de batxillerat Pau i Claudia han realitzat en el centre diverses xarrades als cursos de 3r i 4t de l’ESO sobre Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA).
Es tracta del treball de recerca que estan realitzant sobre TCA i que té com a objectiu principal la difusió i el coneixement d’esta malaltia en els adolescents.
També realitzaran una altra xarrada informativa sobre TCA en el Col·legi Públic El Pati de Silla per a alumnes de 6é de primària, pel fet que hem vist que este tipus de trastorns estan augmentant en xiquets abans de l’adolescència degut que tenen un rerefons psicològic molt important.

Per Manuel Mota


S’incorporen 2 nous alumnes a la XII Convocatòria. Benvinguts!

Novembre 2024

Per motius de la DANA s’ha incorporat al nostre centre alumnat de pobles afectats per aquesta tràgica situació meteorològica. Des de la Coordinació del PIIE els donem la benvinguda als nous alumnes que per aquest motiu s’han matriculat a l’Enric Valor i que a més participaran a la present convocatòria del Programa amb un treball amb la següent temàtica:

  • Fast Fashion / Autors: Álvaro García i Clara García / Tutora: Trini Reynal (professora de tecnologia)

Finalitza el termini de lliurament de la memòria escrita dels treballs d’investigació de la XI Convocatòria

Desembre 2024

Del 16 al 20 de desembre l’alumnat de 2n de batxillerat ha lliurat a Secretària del centre la memòria escrita dels treballs d’investigació que han dut ha terme durant els dos cursos de batxillerat per a la seua avaluació per part dels membres dels tribunals abans de la defensa oral dels mateixos. Aquests són els cinc treballs presentats:


En breu lectura pública dels treballs d’investigació de la XI Convocatòria

Gener 2024

Publiquem el cartell de l’onzé acte de lectura pública dels treballs de investigació del PIIE. Com que aquest curs es presenten cinc treballs es durà a terme en dos dies consecutius, els dies 27 i 28 de març. A l’acte assistiran les famílies de l’alumnat participant, professorat, alumnat de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat i a més comptarem amb la presència d’alguns convidats que han col·laborat concedint entrevistes i compartint la seua experiència professional amb el nostre alumnat i amb la Regidora d’Educació Laura Millán.


Participació de l’alumnat del PIIE a la ponència sobre oratòria a càrrec de Carme Manuel

Febrer 2025

El passat dia 3 de febrer vam comptar al centre amb la presència de Carme Manuel. Catedràtica d’anglès al Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València, novel·lista i traductora, va dur a terme una ponència sobre oratòria i habilitats de comunicació dirigida al nostre alumnat de 1r i 2n de batxillerat del Programa d’Alt Rendiment, aportant-los valuosos consells fruit de la seva llarga trajectòria professional com a docent, que de ben segur serviran al nostre alumnat per millorar la seva competència en comunicació oral.


L’alumnat de 2n de batxillerat participa al curs “Hablar en público y comunicar con eficacia”

Febrer 2025

Com a una de les principals línies d’actuació del nostre Programa d’Alt Rendiment, reconegut com a Projecte d’Innovació i Inclusió Educativa per la Conselleria d’Educació, el dia 26 de febrer l’alumnat de batxillerat va participar en el curs intensiu d’oratòria “Hablar en público y comunicar con eficacia”.

El periodista Paco Grau, qui va treballar com a professor a la Universitat Cardenal Herrera CEU, ha estat presentador del programa “Minut a minut” a Canal Nou i director d’informatius a Ràdio València-Cadena SER, entre altres càrrecs. Va compartir la seva extensa experiència com a professional de la comunicació amb l’alumnat de segon de batxillerat. Actualment, imparteix cursos a empresaris, polítics i estudiants arreu de tot Espanya.

Durant les cinc hores de taller, els va proporcionar nombrosos recursos perquè foren capaços de superar la por de parlar en públic i les seves inseguretats, amb l’objectiu de poder afrontar amb èxit la defensa pública dels seus treballs d’investigació els propers dies 27 i 28 de març.

Des de la coordinació, volem la seva col·laboració i la possibilitat que han brindat al nostre alumnat d’aprendre la importància de formar-se en oratòria, les raons neurològiques de la por de parlar en públic i els recursos mentals per superar-la. Així mateix, els agraïm que els hagen proporcionat consells pràctics per aconseguir brillar i persuadir en parlar en públic.


Entrevistes a professionals en educació emocional, xerrades divulgatives i altres

Febrer 2025

Les alumnes de 1r de batxillerat María Albeldo, Áfrika Domenech i Judith Lozano acompanyades per la seua tutora del treball d’investigació la orientadora del centre Sandra Pastor han realitzat una sèrie d’entrevistes a professionals en l’àmbit de la educació emocional, per tal de recopilar informació per el seu treball.

Entre els entrevistats han estat Llorenç, cap d’estudis d’FP de l’IES Enric Valor Silla, Neus Carbonell, psicòloga i tècnica d’educació en la localitat de Silla i Bárbara i Cristina, orientadores de l”IES Enric Valor Silla l’institut.  Tots ells han destacat la importància d’incorporar l’educació emocional en els centres educatius, ja que no influïx només de manera positiva a nivell psicològic, sinó que també impulsa una educació inclusiva i de millor qualitat.

Després de visitar diversos centres educatius de la localitat de Silla i dur a terme diversos tallers en classes de 4t i 6é de primària del CEIP El Pati i el CEIP San Roc Silla, les alumnes han obtingut conclusions respecte al coneixement que els xiquets tenen sobre les emocions, cal destacar que en general els xiquets coneixen les emocions i poden reconéixer diverses d’elles, però els resulta complicat identificar quan l’estan sentint. Això posa en manifest la carència d’educació i coneixement emocional en els col·legis i institucions.


La professora Mª Nieves Pérez guia l’alumnat de segon de batxillerat en la gestió emocional per a la defensa oral del seu treball de recerca

Març 2025

Com ja és habitual en els últims cursos, la professora del centre Mª Nieves Pérez qui imparteix cursos i tallers sobre intel·ligència emocional, ha realitzat unes sessions amb l’alumnat de segon de batxillerat que participa en el Programa d’Alt Rendiment. L’objectiu d’aquestes sessions ha sigut ajudar-los a gestionar les seues emocions davant un dels moments més desafiants del projecte, la defensa oral del seu treball d’investigació.

Aquest moment genera molta tensió i ansietat entre l’alumnat, ja que han d’exposar el seu projecte davant un tribunal compost per cinc professors i amb la presència de públic assistent (convidats, amics, familiars…). Conscients d’aquesta pressió, les sessions de la professora han estat centrades en proporcionar eines i estratègies per afrontar aquest repte amb seguretat i confiança.

Mitjançant diverses dinàmiques i activitats pràctiques, l’alumnat ha pogut treballar aspectes com el control dels nervis, la respiració, els ancoratges… Aquest entrenament emocional ha sigut clau per reduir la por escènica i reforçar la preparació dels estudiants en aquest moment tan rellevant del seu itinerari acadèmic.


XI Acte de lectura pública dels treballs d’investigació del PIIE “Deep Learning”

Març 2025

Aquest dijous i divendres, 27 i 28 de març, l’Enric Valor hem celebrat l’onzena lectura pública dels treballs d’investigació de l’alumnat de 2n de batxillerat seleccionat per participar en el Programa d’Alt Rendiment del centre. Aquesta actuació d’aprenentatge d’èxit s’emmarca dins de l’últim Projecte d’Innovació i Inclusió Educativa: Deep learning: Activa’t! El valor de la intel·ligència natural. Per a més informació consulteu aquest enllaç:

Notícia completa

Presentació dels treballs de la XI Convocatòria al concurs nacional “esdelibro”

Abril 2025

Des de la coordinació del PIIE hem presentat els treballs d’investigació del nostre alumnat de 2n de batxillerat al concurs a nivell nacional «esdelibro». Aquest és un programa per a jóvens investigadors promogut per CEDRE, dirigit a alumnat d’ESO, Cicles Formatius de Grau Mitjà i Batxillerat que fomenta hàbits investigadors responsables amb la propietat intel·lectual entre els estudiants. En conseqüència, impulsa el respecte als drets d’autor en l’entorn digital i el desenrotllament d’investigacions originals a través del treball en equip. Durant aquest mes d’abril els participants han elaborat una pàgina web on han inclòs tots els detalls del seu treball, tal com indiquen les bases del concurs. A les últimes convocatòries d’aquest concurs els nostres treballs van aconseguir diverses mencions honorífiques extraordinàries així com també un primer premi en la categoria de ciències de la vida demostrant així la magnífica qualitat de les investigacions dutes a terme dins del Programa d’Alt Rendiment, esperem que aquest curs també siga així i desitgem a l’alumnat i el professorat tutor molta sort!

Vos deixem els enllaços a les pàgines web que han creat per divulgar el resultat de la seua tasca.


Les nostres estudiants investiguen l’ús de marihuana entre joves amb entrevistes a experts de l’àmbit científic i legal.

Maig 2025

Les alumnes de primer de batxillerat Sílvia García i Mónica López estan realitzant un treball d’investigació sobre el consum de marihuana en jóvens i adolescents i com a part del treball de camp han realitzat diverses entrevistes a experts en la matèria.

El dia 14 d’abril van entrevistar a Francisco Steve químic que treballa en la Universitat Politècnica de València. La finalitat de l’entrevista va ser obtindre informació científica sobre la composició, els efectes i les aplicacions de la marihuana, a més de conéixer més sobre com detecten els nivells de THC per a saber si s’ha consumit i quan.

D’altra banda, el dia 14 de maig, van realitzar una altra entrevista presencial a un advocat del bufet Brotsandbert, Joan Bertomeu, amb la finalitat d’entendre el marc legal actual sobre esta substància i conéixer els drets dels consumidors que la utilitzen amb finalitats terapèutics i quines són les conseqüències legals del seu cultiu.


Maig 2025

Violència obstètrica, percebuda per les especialistes del Centre de Salut de Silla.

Les alumnes Carmela García i Noelia Ureña estan realitzant un projecte d’investigació sobre la violència obstètrica en el part. Per conèixer de primera mà quina és la percepció que sobre aquest tema tenen les especialistes que treballen assistint a les embarassades durant el part i saber com aborden eixe problema en el seu treball diari, van ser al centre de salut de Silla per a entrevistar a la matrona Silvia Pérez i a la resident de primer any María Ríos.


Publicat el llistat de professorat participant al 1r any d’implementació del PIIE “Deep Learning”.

Maig 2025

Tal com se’ns indica des del Servei d’Innovació Educativa Exposició de cara a la presentació del tràmit de justificació de la dotació
rebuda per al primer any del PIIE biennal 2024-25 i 2025-26 que ens ha sigut concedit s’ha de publicar l’acta final de participació, com a molt tard el 10 de juny amb el NIF xifrat, nom i cognoms, hores de dedicació i tasques realitzades de les persones participants en el PIIE, per mitjans electrònics i en el tauler d’anuncis, per tal de detectar possibles errades. La presentació del tràmit de justificació en temps i forma és essencial per a poder continuar amb el segon any del projecte, per tant us preguem que comproveu que les vostres dades son correctes i en cas que detecteu alguna errada ens ho feu saber el més aviat possible a les coordinadores del projecte per procedir a la seua rectificació. Adjuntem l’enllaç per accedir a l’acta:

Acta final de participació del professorat

De la sala d’operacions a l’aula: un dels nostres projectes alerta sobre els riscos del vapeig

Maig 2025

El passat 22 de maig, els alumnes Samuel Sánchez i Helena Cerón van realitzar una visita a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, on l’equip de cirurgia toràcica ens va mostrar una de les intervencions que solen realitzar, derivada del consum de productes de fumador.

A més, van realitzar una entrevista al Dr. José Cerón, qui va col·laborar contestant les qüestions plantejades i aportant claredat a la investigació.

Posteriorment, els dies 26 i 27 de maig van realitzar un procés experimental, gràcies al departament de Biologia de l’institut, amb un model de pulmons de corder sotmès a fum de vapejador per a observar les seues diferències respecte a un pulmó sa.

Continuant amb el marc pràctic del projecte, el dia 28 de maig, van acudir al Col·legi Sagrada Família de Silla, on van oferir una xarrada de conscienciació a l’alumnat de 4t ESO sobre l’ús i les conseqüències dels cigarrets electrònics. A més, des del centre col·laboraren en la difusió del nostre projecte publicant una notícia a la seua revista mensual, vos deixem l’enllaç per que pugueu veure l’article sencer: Revista Mayo2025-34.pdf


Visita a la residència d’ancians SAVIA de Silla

Juny 2025

Les alumnes de primer de batxillerat, Maria Peris i Sofia Muñoz, estan realitzant un treball de investigació sobre la soledat i l’envelliment de l’adult major.  

El passat 4 de juny, com a part del seu treball de camp, van visitar la residència SAVIA per poder conèixer de primeres el punt de vista dels cuidadors i dels residents i així, aportar informació al seu projecte.  


Lliurament de diplomes a l’alumnat participant al PIIE

Juny 2025

El passat divendres 13 de juny va tindre lloc l’esperada cerimònia de graduació de l’alumnat de 2n de Batxillerat de l’Enric Valor. Durant l’acte, es van lliurar els diplomes de graduació a tot l’alumnat de 2n de Batxillerat. A més, es va fer un reconeixement especial a aquells i aquelles alumnes que han participat al Programa d’Alt Rendiment acadèmic del centre, destacant així el seu esforç, constància i excel·lència durant aquests anys.

La cerimònia va ser un acte molt emotiu i va comptar amb la presència de les famílies, que van poder acompanyar els seus fills i filles en aquest moment tan rellevant, així com del professorat, que ha estat al seu costat al llarg del camí. També hi va assistir l’alcalde de Silla, qui va dirigir unes paraules a l’alumnat animant-los a continuar formant-se, a seguir els seus somnis i a implicar-se activament en la societat.

Des del centre volem felicitar tot l’alumnat de 2n de Batxillerat per aquesta fita assolida i desitjar-los molta sort i èxits en la nova etapa que ara comencen.

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies