21 de MAIG: DIA DE LA DIVERSITAT CULTURAL

Molts dels conflictes que la Humanitat ha patit s’han originat per la manca de reconeixement de la diversitat cultural. Per evitar-ho, cal que tots i totes assumim que no hi ha cultures superiors o inferiors, o millors que d’altres, sinó diferents i diverses.

La diversitat cultural i la tolerància cap a d’altres cultures són un camí per reduir la pobresa i aconseguir un desenvolupament sostenible. L’intercanvi cultural potencia el creixement intercultural i relacional entre les persones. Hui en dia, tenim eines suficients, que milloren i faciliten el diàleg i el coneixement entre les diferents societats que conviuen al món.

Per tant, la diversitat cultural és una força motriu de desenvolupament, no només pel que fa al creixement econòmic, sinó com a mitjà per gaudir d’una vida intel·lectual, afectiva, moral i espiritual enriquidora.

La cultura, en la seua diversitat, posseeix un valor intrínsec tant pel desenvolupament com per la cohesió social i la pau.

Al nostre centre, conviuen diferents cultures hem celebrat aquest dia amb dos contes: En infantil i 1r cicle de Primària "EL COLOR DE LA PELL" i al 2n i 3r cicle de Primària "PODRÍAS". I hem fet el següent mural que hem compartit amb les ESCOLES RETO per a elaborar un vídeo comú.