MENYS ÉS ARA: Cuidem la Terra, només tenim una.
Aquest va a ser l'objectiu del curs 22-23, la SOSTENIBILITAT amb el lema: Menys és ara: Cuidem la Terra, només tenim una.
Alguns dels esdeveniments que han passat durant el curs...
L'escultor Jesús Martín recull les manetes del nostre alumnat
Durant el matí del divendres 21 d'octubre, l'escultor de Tavernes de la Valldigna, Jesús Martín-Lorente va plasmar sobre una planxa de ferro les 57 siluetes de les manetes d'una representació del nostre alumnat, dels 3 fins als 11 anys. Cada xiquet i xiqueta va repassar el contorn de la seua ma i va posar el seu nom. Aquesta silueta serà retallada i moldejada per a formar part, juntament amb desenes de mans d'altres persones d'Oliva, de l'Espiral de la vida, l'escultura de 10 m d'alçada que estarà en la nova plaça Mavi Mestre, inaugurada el passat 22 d'octubre.
Les famílies milloren les instal·lacions del centre
Dissabte 26 de novembre va ser finalment el dia en el que un grup de famílies voluntàries van mampendre el treball de millorar les instal·lacions del pati. En el video hi ha un resum de la jornada batejada com a "Dia de convivència i treball".
La marató intercentres ha estat tot un èxit!
El dimecres 7 de desembre va eixir el sol per poder acompanyar a tot l'alumnat participant de la I Marató intercentres a recòrrer els 5775 metres a través dels carrers de la nostra població. La magnífica iniciativa de tot el professorat d'E.F. d'unir de manera física i simbòlica els valors d'aquesta humil activitat física com és el fet de córrer va omplir Oliva d'alegria i color, els colors de les samarretes dels diferents centres educatius.
Agraïr a les famílies voluntàries la seua valuosa ajuda, a l'alumnat encarregat de dur a terme les tasques encomanades, al professorat pel seu entusiasme.
Desemparats dona les bones festes
El 21 de desembre l'alumnat del nostre centre va visitar les tres residències de la localitat per a donar les bones festes a la gent gran. El 1r cicle a la Residència El Rebollet, 2n cicle a la Residència La Carrasca i el 3r cicle a la Residència San Francesc. Les xiquetes i xiquets d'Educació Infantil s'han encarregat de felicitar el nadal al mercat municipal i a l'Ajuntament d'Oliva. L'experiència ha agradat tant que el proper any es vol tornar a repetir. Gràcies per obrir-nos les portes.
Tanquem el curs acudint a la Plaça Rectora Mavi Mestre Escrivà on tot l'alumnat ha donat les bones festes al barri cantant unes nadales.
Al finalitzar l'emisari reial ens esperava per a desitjar-nos un bon nadal i fer-nos entrega d'uns regalets de l'AMPA per a les classes. Amb ell s'ha celebrat l'acte de les 12 campanades, avançant-nos a l'entrada del 2023.
Com cada final de trimestre, ex alumnes del nostre centre venen a visitar-nos. Ha sigut el cas d'un grup de 1r de BAT del Gregori Mayans. Este any a més ens han cantat una magnífica nadala amb molt de ritme.
BONES FESTES!
Dia escolar de la no violència i la pau
El 30 de gener, tot el centre va commemorar el dia escolar de la no violència i la Pau, mitjançant intervencions artístiques, balls, cançons,.. Durant eixa setmana les classes van a plantar "llavors de pau" fent actes solidaris en diferents llocs de la població.
Per donar una càrrega simbòlica a l'acte, totes I tots van vindre vestits de blanc.
Sabem que entre totes i totes construirem un món millor!
Carnestoltes 2023
LES DONES QUE VOLEM, 8 de març
Aquest any s'ha realitzat un treball en comú, una silueta femenina ha anat prenent forma amb els rostres de les dones que pel nostre alumnat són importants: mares, iaies, germanes, ties... totes juntes han creat una escultura que estarà exposada a l'entrada del pavelló prinicipal.
Tanmateix aquest treball s'ha presentat a CoEducArt. Iniciativa de l’Àrea de les Dones de l’STEPV que treballa per fer visibles les activitats que es fan als centres educatius en defensa de la igualtat entre dones i homes, xiquetes i xiquets. Participem en l’exposició CoEducArt 2023, una mostra d’activitats coeducatives, que en aquesta edició s'exposa a la Universitat de Magisteri de València.
FALLES 2023
Seguit l'objectiu de l'escola, que s'enmarca dins els ODS, la falla d'aquest any s'ha realitzat usant restes de les decoracions d'altres esdeveniments: decorats de teatre, carnestoltes... diferents elements que tenim pel centre i que ara tenen un segon ús, doncs "menys és ara". Ara és quan hem d'actuar, no podem deixar-ho per demà.
Tornem a reprendre la III Mascletada ecològica al Parc de l'estació. Prop d'un miler de xiquetes i xiquets seguint el ritme propi de les mascletades amb les seues "botelles" de plàstic. Segons els entesos, tancaves els ulls i sonava igual que les pròpies mascletades.
L'alumnat comença la setmana de la millor manera possible, de la mà d'un gran equip de professionals que els hi ensenyaran tot allò que dominen. De la Creu Roja d'Oliva han vingut el tècnic de salut Miguel Angel Sánchis i Marc Asunción tècnic en SSEE; de Caterguai el nutricionista Gaspar Pérez acompanyat del supervisor Javi Pascual; Raquel Jiménez entrenadora i massatgista i finalment l'atleta olímpica en marxa Jane Saville. Maite Sempere, la mestra d'Educació Física amb l'alumna de pràctiques Carla Gregori en companyia del voluntariat saludable.
Vesprada amb les famílies
PREMI SAMBORI 2023
L'alumne de 5é, Dídac Calatayud Sempere ha estat guardonat amb el primer premi de la seua categoria en la comarca Safor-Valldigna amb el relat "L'hortet de la nostra escola". L'acte es va realitzar en el claustre del Monestir de Cotalba aquest dijous 20 d'abril. Un premi merescut que ompli d'orgull el nostre centre. Dídac ens ha comentat:
Dedique aquest premi a la meua escola CEIP Verge dels Desemparats, a la meua classe de 5é, a la meua mestra Remei i principalment a mon uelo Paco, per despertar-me eixa curiositat i passió cap a l'agricultura; la temàtica del meu conte.
Gràcies per compartir amb mi aquesta experiència.
ENHORABONA DÍDAC!
TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ
El passat 22 d'abril va tindre lloc en Rótova la XXXV Trobada d'escoles en valencià de la Safor-Valldigna. La població va rebre més d’una seixantena d’escoles de la comarca i els carrers es van omplir oferint més d’un centenar de tallers, estands informatius i expositors a càrrec de les escoles, editorials, institucions i associacions participants. La nostra escola va preparar el taller: L'anell de l'amistat, reutilitzant elements que llancem a la brossa cada dia, com el rotllo del paper de wc i una anella de brick de llet.
DIA DEL LLIBRE
La celebració del Dia del Llibre d'aquest 2023 ha estat tota una experiència enriquidora pel nostre alumnat gràcies al treball d'Emilio Garcia i algunes famílies de la Plataforma Diversitat funcional Safor-Oliva. De segur no van a oblidar les històries que Clara Soler ha contat del poble d'Oliva, els poemes de Julieta Pérez, Mª Consuelo Ibiza, Vicenta Cotaina. També han participat dues alumnes de l'EPA Serafí de Centelles, Claudia Mahan i Sheila Morató. L'alumnat de 5é ha estat l'encarregat de llegir les històries que van presentar pel concurs literari del Sambori. I com de lletres parlem, té un lloc preferent les representacions de dues llegendes amb molt de pes: La llegenda de la rosa de Sant Jordi de la ma de Lluís i Marina Orquín i Paco Muñoz. I El generut del Pinet amb voluntaris del professorat del centre.
MULTIESPORTS CURS 22-23
Cloenda Multiesports 2023
Enhorabona esportistes de Desemparats!
Ha sigut un any amb una enorme participació per part de l'alumnat de Desemparats als Jocs esportius!
Emociona vore la il·lusió i l'esforç que despreneu per la vostra escola!
A més, moltes gràcies a Jordi i Marc, els nostres delegats, per acompanyar cada divendres, inclús algun dissabte i dies de vacances a les nostres xiquetes i xiquets. Gràcies per guiar-los en aquesta experiència esportiva!
Vos esperem el proper curs amb la mateixa energia!
Desemparats fent escola!
S'ACABA EL CURS
Com cada any al finalitzar el curs rebem la visita d'un personatge molt popular en Oliva. En aquesta ocasió ha estat la Tia de la Porra, acompanyada per la seua banda de tambors la que ens ha convidat a la Fira d'Oliva que està a punt de començar.