T. 2. Crear una entrada

En primer lloc prepara allò que vas a pujar al web: text, imatge o vídeo.

 

Pas 1. Crea una nova entrada

Una vegada tens tot el contingut preparat mou el ratolí sobre «+ Afegeix», que està en la part superior de la pantalla. S’obrirà un desplegable i es clicarà sobre la paraula «Entrada». També, si estàs en el tauler del dashboard, pots clicar en les opcions que apareixen allí.

Una vegada oberta la pantalla s’ha de completar el títol i, a continuació escriure el contingut en la part del cos del text.

Hi ha un menú d’icones per a canviar el format del text.

 

Pas 2. Inserir o enllaçar a un element extern

Crear un enllaç

Entre les opcions de format està la opció inserir enllaços, una icona en forma de cadena.

És importat que tots els enllaços s’obriguen en noves pestanyes, per tal que l’alumnat no perda mai el web del col·legi amb les tasques o activitats.

 

Inserir una imatge

 

Insereix un vídeo de Youtube

Obri Youtube (https://www.youtube.com/), busca el vídeo que t’interessa i clica sobre ell. A continuació selecciona el botó “Comparteix”. Apareixerà una nova finestra en el centre de la pantalla, una vegada allí copia l’enllaç (URL). Finalment torna a la entrada que estaves fent i pega la URL. El vídeo hauria d’inserir-se dintre de l’entrada automàticament.

VOLS QUE EL VÍDEO ES VEGA MÉS MENUT? Aleshores, en lloc de pegar l’URL que et dona YouTube escriu els següent com un text més, canviant només la part assenyalada, compte! cal respectar les cometes:

 

Pas 3. Selecciona la categoria i, si cal, l’etiqueta

En l’exemple veu que s’ha marcat la categoria Tutorial. L’esmentada categoria farà que la entrada aparega en l’apartat de tutorials, dintre del menú PROFES. A més a més, si marque la etiqueta english, apareixerà en l’aula d’Anglés.

Per a què una entrada aparega en l’aula d’un curs s’ha de clicar en 3INFA, 3INFB… (Infantil) o 1PRIA, 1PRIB… (Primària). Per a què una entrada aparega en les aules dels mestres especialistes s’ha d’afegir l’etiqueta pertinent:

Anglés: english

Pedagogia terapèutica: PT

Audició i llenguatge: AL

Plàstica en anglés: arts

Educació física: EF

Valors cívics i socials: valors

Música: musica

Religió catòlica: reli

Teniu en compte que les etiquetes no es seleccionen, cal que les escriviu (com a mínim el principi de la paraula) i després cliqueu al botó “Afegeix”.

 

Pas 4. Configura les entrades equivalents per cada idioma

Abans de publicar una entrada s’ha de tenir en compte que el web té una estructura de dues llengües de visualització. Per tant, tota entrada en un idioma ha de tenir la seua complementària en l’altra llengua. Segons l’objectiu de la entrada es traduirà o no a un altre idioma, però s’ha de crear la entrada obligatòriament associada a cada llengua de visualització.

En primer lloc s’ha de clicar sobre el signe de sumar (+) que hi ha en el menú Idioma, a la dreta de la pantalla. A continuació guarda els canvis per a què el sistema recorde que té dues entrades complementàries. Sabràs que les dues estan creades perquè el signe “+” es converteix en un llàpis.

En el cas que no s’haja de traduir cal que activeu la sincronització entre les dues entrades, així si es fa un canvi en una també apareixerà en l’altra.

Per a fer-ho segueix els passos:

  1. Desa
  2. Clica sobre la icona del llapis i torna a la entrada inicial, la que té el text escrit.
  3. Clica sobre la icona del bucle per a activar la sincronització entre les dues entrades. T’apareixerà una pregunta en la pantalla indicant-te si vols sobreescriure la entrada complementaria. Clica a Sí/D’acord.
  4. Només has de clicar al botó “Desa” o “Actualitza” per a què quede guardat i sincronitzat.

 

Pas 5, i últim. Publica la entrada

Per publicar una entrada s’ha de clicar al botó “Publica”. També es pot programar per a què es faça pública a una data i hora concretes. En cas de voler guardar la entrada per a publicar-la en un altre moment s’ha de clicar al botó “Desa”. A més a més, sempre podràs veure com queda abans clicant al botó “Previsualitza”.