ELS ÀNECS DE L’AMOR

Continuem avançant en l’aprenentatge de programació a través dels jocs desconnectats.

Després d’aprendre el que és un «programa» que esta compost de «*codigo» que pot llegir un robot per a «executar» una orde, ara hem aprés a simplificar els codis mitjançant «funcions» i a moure’ns sobre un tauler.

Aprofitant el dia de Sant Valentí hem jugat a «Els ànecs de l’amor», un joc que té com a objectiu fer arribar un aneguet fins a la seua parella estimada. Per a poder fer avançar a l’aneguet cal aconseguir reptes.

Els reptes consistixen a llegir codis que ens donen o escrivim en la «fulla de codis» i que interpretem sobre un tapet creat amb quadrícules que té diferents elements als que cal arribar i creus que ens marquen caselles per les quals no podem passar.

Hem començat jugant amb l’aula de 4t, 5é i 6é i s’anirà incorporant en les pròximes setmanes a les altres aules amb el seu format adaptat.

Amb este joc estem preparant a l’alumnat per a poder manipular robots més endavant, així com reforçant el pensament i llenguatge computacional a través dels algorismes, la lògica, els patrons i la descomposició.

Els materials van de camí a casa. Us animem a participar i jugar amb els vostres xiquets/as.