Dia Mundial del Medi Ambient: 5 de juny de 2022

El pròxim 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i, a la biblioteca del CEFIRE CTEM, un any més, creiem necessari donar-li la importància que es mereix la celebració d’aquest dia.

La sostenibilitat pot aplicar-se a múltiples aspectes. Des de l’energia, els sistemes de protecció de la biodiversitat, el comerç mundial o el transport, passant per com vivim en les nostres ciutats, com i on s’invertix els nostres diners, els nostres sistemes alimentaris i fins allò que fem per a divertir-nos.

Però per a triar el camí de la sosteniblidad en tots els aspectes de la vida, hem de tindre opcions disponibles, assequibles i atractives i així prendre millors decisions diàries. Moltes d’aquestes opcions només poden generar-les entitats més grans: governs nacionals i subnacionals, institucions financeres, empreses, organitzacions internacionals i altres organitzacions amb el poder de reescriure les regles, emmarcar la nostra ambició i obrir nous horitzons.

Així, el paper de les persones i la societat civil ha de centrar-se en la defensa, la sensibilització i la participació respecte d’això. Com més alcem les nostres veus, emfatitzem el que s’ha de fer i assenyalem qui és el responsable, més ràpid vindrà el canvi.

Al recolzar el Dia Mundial del Medi Ambient 2022 i la campanya #UnaSolaTierra pots ajudar a garantir que aquest bell i únic planeta continue sent una llar confortable per a la humanitat.

En conclusió, dir que aquest canvi de què parlem abans hem d’impulsar-ho també als nostres xicotets/es que són el nostre futur i el del planeta. Per això, en la biblioteca del CEFIRE CTEM, hem arreplegat uns materials i recursos online perquè pugau treballar i celebrar en l’aula aquest dia. També hem elaborat una bibliografia disponible per a préstec en la nostra biblioteca.

Pots descarregar-te el document complet en PDF ací

Dia-Mundial-del-Medi-Ambient-5-juny-2022