El premi literari de l’Amical de Mathausen reconeix dues alumnes de 4t d’ESO  

Les alumnes de 4t ESO B de l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia de València, Banina Mouloud Lehbib i Sofía Monleón Vicente, han vist reconegut el seu treball amb la concessió d’un accèssit en el III Premi Amical de Mauthausen i altres camps en memòria de la deportació, en la modalitat de creació literària Montserrat Roig. 

L’Amical de Mauthausen ha atorgat aquest mes de maig el seu III Premi Amical de Mauthausen i altres camps en memòria de la deportació republicana, al que han concorregut nombrosos joves d’arreu de l’Estat. 

Pel que fa al premi Montserrat Roig a la creació literària, el jurat, després de valorar els treballs presentats, ha decidit atorgar aquests accèssits per la seua originalitat, estructura, ortografia, entre altres aspectes, als treballs Valerianes i Tango trist escrits per Banina i Sofía, respectivament. 

El seu tutor, Andreu Romero, ha valorat que “les alumnes han superat amb escreix el repte que les vàrem plantejar quan, des dels departaments de Geografia i Història i Valencià, les animàrem a presentar-se i treballar en profunditat aquesta temàtica”. 

Premi Amical Mathausen