El nostre centre participa en les III Jornades “Memòria i Prevenció de Terrorisme” a Vitòria

Aina Sebastián, cap del Departament de Geografia i Història, en representació del claustre del nostre institut, ha participat en les III Jornades “Memòria i Prevenció de Terrorisme”, organitzades en el Centre Memorial de las Víctimes del Terrorisme de Vitòria, amb el suport dels ministeris d’Interior i Educació els dies 18 i 19 d’abril.

En aquestes jornades han participat cinquanta docents d’ensenyaments no universitaris de tot Espanya amb l’objectiu de treballar en els processos de desradicalització i de prevenció de la violència a les aules i en contextos socioeducatius, i també de reconèixer la importància de la memòria de les víctimes.

El nostre  institut participa des del curs passat en el projecte Memòria i Prevenció del Terrorisme a les Aules i ha tingut el privilegi, no a l’abast de tots els centres, de comptar amb el testimoni de dues víctimes educadores: Ana Iríbar, vídua de Gregorio Ordóñez, i Javier López, ferit en un atemptat a Galdácano l’any 1978 amb 21 anys.

Agraïm a Carolina Belda, del Servei de Planificació i Gestió de la Formació Permanent del Professorat, haver seleccionat, entre tots els centres que participen en el programa, el nostre per participar en les jornades a Vitòria. L’experiència contribuirà a millorar l’abordatge de la memòria i la prevenció del terrorisme i la defensa dels drets humans en les nostres aules, des del coneixement, però també des de les emocions, l’empatia i l’acció.