Durant la setmana de l’11 al 15 de març, l’alumnat de 6é vam rebre la visita d’alumnat i professorat provinent d’Eslovàquia, el qual formava part d’un projecte Erasmus relacionat amb la gastronomia i que hem realitzat varies conferències online amb ells.
Van vindre 10 alumnes eslovacs: Marek, Matúš, Šimon, Karolína, Eliana, Klára, Nina, Lili i Veronika; junt a les seues mestres: Monika, Eliana i Jana. Els xiquets i xiquetes eslovacs van ser acollits en casa d’alumnat de 6é, contribuint així a una completa immersió en la vida quotidiana de la nostra localitat.
Els vam fer un tour per l’escola a l’alumnat i professorat eslovac perquè conegueren als mestres i les instal·lacions del nostre centre. Els va agradar molt! Vam fer varies dinàmiques per a conèixer un poc més als eslovacs i les coses que els agradava practicant així el nostre anglés.
A continuació vam realitzar unes dinàmiques al pati, les quals implicaven la participació directa de tot l’alumnat i la utilització de la llengua anglesa com a mitjà de comunicació.
Després del pati vam explicar algunes de les receptes de cuina típiques valencianes, tant dolces com salades. Vam fer jocs per conseguir ordenar els passos i ingredients de les receptes i entre tots vam elaborar un receptari amb amb totes les receptes per a que l’alumnat eslovac se’l emportara.
Per la vesprada vam fer una ruta per la Natura, vam anar a conèixer el Pou Clar. Els va encantar l’espai. Els més atrevits es van banyar els peus. Què freda estava l’aigua!!
El dimecres pel matí vam fer un taller de cuina on vam elaborar coques de llanda, seguint les instruccions de la recepta en anglès que havíem elaborat el dia anterior.
Les vam provar per esmorzar junt a una orxata ben fresqueta i estaven molt bones. Menuts cuiners i cuineres estem fets!!!!
Després de menjar-se eixa coca tan bona vam fer una gimcana de jocs populars valencians i així vam poder compartir amb l’alumnat eslovac la nostra cultura. Hi havia alguns jocs als quals ells també juguen al seu país!!!
Per a mostrar un poc més de la nostra cultura, vam anar a visitar la Falla que preparen al CEIP Carmelo Ripoll. Els va agradar molt però els costava entendre que, a una cosa tan xula li prenguérem foc. I en acabar de visitar la falla i esmorzar a Benarrai vam tornar al centre i els vam fer la nostra “Globotada”, simulació d’una mascletada però sols amb ampolles d’aigua. Tot seguit, vam posar algunes cançons típiques d’ací i d’allà amb coreografies que els vam i ens van ensenyar.
Aquesta última vesprada per als nostres hostes, vam aprofitar per acompanyar-los a visitar el Palau de la Vila, un antic alcàsser andalusí convertit posteriorment cap al segle XIII en residència reial. També visitàrem un dels refugis antiaeris de la localitat, principal testimoni de protecció de la població civil durant els bombardejos de la Guerra Civil, entre 1936 i 1939, i el museu tèxtil, que compta amb instruments de producció i elaboració, com els telers i també més de 70 peces exposades des del segle XVIII fins a l’actualitat.
Per finalitzar aquest dia, vam demanar anar a una pizzeria del poble per gaudir d’unes pizzes delicioses, donant als nostres amics i amigues eslovacs un acomiadament com cal.
Aquest experiència erasmus ha sigut breu però intensa. Esperem que siga aprovat el nou projecte Erasmus que ha presentat el centre i que els propers cursos siguen l’alumnat de la nostra escola els que puguen anar a conèixer altres ciutats europees.