INÉS COMPLEIX EL SEU DESIG D’UN DIA DE PLATJA.

Ahir va ser un dia preciós! Inés ha aconseguit superar els seus reptes personals i, en arribar al número 1 del nostre rànquing, hem fet realitat el seu desig d’un dia de platja amb jocs. Així què, la Panda, ens vam anar a la platja de la Patacona a passar el dia: esmorzarem, passejarem, vam posar els peus a la mar, jugarem, prenérem el Sol i fins i tot ballarem sobre l’arena! I, per a acabar el dia redó, vam menjar (el nostre pícnic) a un restaurant de la platja, on ens demanarem uns deliciosos pastissos com a postre. Enhorabona Inés! Seguix així, perquè estàs brillant com només tu saps.

DANCING…A BALLAR!

En Secundària B comencem la setmana amb molta marxa, escoltant i ballant cançons de la mà de nostres profes Ana i Patri. La classe de “dancing” és l’energia que necessitem per a començar el dia amb molta alegria. Alguns dels temes que més ens agrada ballar són “El ball del goril·la” o “Tira Pa’lla”, després no hi ha qui abandone la pista de ball.

TALLERS DE SENSIBILITZACIÓ

Aquests dies hem realitzat en el nostre col·le una jornada de sensibilització amb els xiquets i xiquetes d’un altre col·le del barri.
Aquesta experiència no sols va ser divertida i enriquidora, sinó que també ens va recordar la importància de la dansa i la música en el desenvolupament integral dels tots els xiquets i xiquetes.
En aquesta jornada s’han realitzat dues activitats: Dancing i Batukada.
El Dancing és una activitat que realitzem cada divendres en el nostre col·le, i vam voler compartir-la l’alumnat de l’altre col·le. La dansa, més que una simple activitat física, és una expressió d’emocions, cultura i comunitat.
No sols fomenta l’activitat física i la coordinació motora, sinó que també promou la inclusió i l’autoexpressió. Independentment de les habilitats individuals, cada alumne troba el seu lloc en la pista de ball, on se celebra la diversitat i s’enforteixen els llaços d’amistat.
D’altra banda, la Batukada és una experiència col·lectiva que fusiona ritme, percussió i energia contagiosa. Els xiquets i xiquetes, armats amb tambors i somriures, es van submergir en el fascinant món de la percussió, explorant nous sons i creant melodies de manera col·laborativa.
En participar en una aquesta activitat, tot l’alumnat aprén a escoltar, a seguir el ritme i a treballar en sincronia amb la resta, enfortint així el seu sentit de pertinença i cooperació.
En resum, la nostra jornada de sensibilització no sols va ser una oportunitat per a aprendre i divertir-se, sinó també un recordatori de la importància de promoure la inclusió i la diversitat a l’aula. Tant el Dancing com la Batukada són eines poderoses que ens permeten connectar amb els nostres estudiants de manera significativa, celebrant els seus talents únics i fomentant un ambient de respecte i acceptació mútua.

PROJECTE COL·LABORATIU AMB L’IES HENRI MATISSE.

La setmana passada, les mestres de l’Aula Oberta i part de l’alumnat d’aquesta classe i del PFQB de Restauració i Bar, vam anar a l’Institut Henri Matisse de Paterna. Coneguerem i passarem el dia amb l’alumnat i professionals del Grau Superior de So per a Audiovisuals i Espectacles d’aquest centre, que estan col·laborant, en la nostra obra de teatre, amb els aspectes audiovisuals.

Ens han ajudat a triar alguns dels temes musicals que apareixeran en algunes escenes, estan muntant alguna projecció que els hem demanat i han realitzat les gravacions de les veus que apareixeran a l’obra.

Estem molt agraïdes i agraïts amb l’acollida que vam rebre, amb les facilitats que ens van proporcionar i amb l’atenció que ens van prestar. Vam estar als seus estudis de gravació… i vam viure una experiència única! Fou molt emocionant treballar junts i superar un repte com aquest que ens acosta, més encara, al món de l’espectacle. Gràcies a tot l’equip per fer-ho possible!

SANT VALENTÍ DE L’AMISTAT

En Secundària A, celebrem el Dia de Sant Valentí de l’amistat, una excusa perfecta per a demostrar la nostra estima i afecte cap als nostres companys. Tots els estudiants van participar en una activitat especial on van escriure, van dibuixar i van pegar elements per a crear cartes dirigides a un altre company de l’etapa.

En el minipati, crearem un preciós símbol de companyerisme: un cor gegant! Sobre un fons negre, dibuixarem un cor molt gran i, amb l’ajuda de tots els alumnes i professionals, pegarem dins d’ell cors de colors. Aquest gest va simbolitzar la connexió i l’afecte que compartim com a etapa.

SAMANTA COMPLIX EL SEU DESIG!

Aquest Dilluns… hem començat amb molt de ritme! La setmana passada, Samanta va arribar al número 1 del nostre rànquing i, ahir, vam celebrar la seua “Festa de Reptes” complint el seu desig de ser profe de ball per un dia. Per això, decorarem la nostra classe, prepararem entrades, cartells, banderoles, una zona de maquillatge… i vam vindre vestits i vestides amb roba còmoda per a poder dansar! A més, vam tindre una sorpresa molt gran: Mireia, mestra de la UET (Unitat d’Educació Terapèutica), que també és professora de dansa, va vindre per a acompanyar-nos durant tota la jornada. Mireia i Samanta, ens van donar algunes nocions sobre ball: vam fer una coreografia, vam aprendre els passos bàsics de la “bachata”, una mica de comercial…etc. A més, Mireia, ens va contar moltes coses sobre el ball i sobre el que suposa per a ella en la vida. També ens va donar consells pràctics per a abans de pujar-nos a un escenari, que ens vindran genial per a quan estrenem la nostra obra de teatre. Moltes gràcies!

Enhorabona Samanta! Per superar-te cada dia i per demostrar, una vegada més, que pots amb tot el que et proposes. Seguix així!

OBRA TEATRAL “AD LIBITUM”

El passat 13 de febrer els alumnes de secundària A van gaudir en el teatre de L’horta amb l’obra de “Ad libitum”. Des que van arribar al col·legi estaven emocionats amb esta eixida. Després de guardar esmorzars i aigües, un autobús esperava a la porta.

Els xiquets i les xiquetes que acudien van pujar amb un gran somriure a l’autobús sabent que anirien al teatre

L’obra “Ad libitum” ens va captivar des del primer moment. Amb llums enlluernadores, música clàssica i un toc d’humor, ens submergim en un món de màgia teatral. Ens van motivar a participar, a concentrar-nos en els canvis de colors, llums i paraules a més d’acostar-nos a la música d’una manera diferent. No podíem perdre l’oportunitat de preguntar-los alguna cosa al final de l’obra i el que vam voler saber va ser quant temps portaven tocant música. Ens van contestar encantats i ens va alegrar saber que eren amics des de molt xicotets.

L’eixida al teatre per a veure “Ad libitum” no sols va ser un esdeveniment cultural, sinó també una experiència educativa i enriquidora que ens va recordar com es gaudix amb l’art i la cultura.

Gràcies per ser part de la nostra aventura en el teatre!

DIA DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA EN S6

En honor al Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència, l’aula 6 de Secundària A va decidir investigar a una pionera i referent en la lluita contra el canvi climàtic: Rachel Carson.

L’11 de febrer es commemora el llegat de la científica, el treball revolucionari de la qual continua inspirant accions ambientals a tot el món. Com a part de la investigació, van aprendre un dels trucs de Rachel Carson per a protegir el medi ambient: la creació d’un insecticida natural utilitzant la camamil·la. Amb curiositat i entusiasme van posar en pràctica aquest mètode en l’hort escolar. Aquest insecticida natural permet col·laborar activament en la preservació del planeta, protegint els nostres cultius sense recórrer a productes químics nocius.

El Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència brinda l’oportunitat de recordar el paper que exerceixen les dones en l’avanç del coneixement científic i la protecció del medi ambient.

Gràcies a l’aula 6 per compartir esta activitat tan xula!

EXPLORANT LA TARDOR I L’HIVERN EN SEC 2

A l’Aula 2 de Secundària A, van començar un projecte sensorial per a conéixer d’una manera única les estacions de l’any, en concret, la tardor i l’hivern.

Van començar a treballar el vocabulari de la tardor i de l’hivern implicant tots els sentits. Els materials utilitzats van ser objectes reals. En el taller sensorial dels dijous es van reunir una varietat d’elements com per exemple, pinyes, magranes, llimes i altres fruites de tardor mentres que per a l’hivern es va utilitzar “neu” creada amb la cel·lulosa dels bolquers i una miqueta d’aigua. A tocar, fer olor, observar i interactuar amb pinzells o morters, els xiquets i xiquetes senten la naturalesa dins de l’aula. A més, desenvolupen habilitats motrius mitjançant activitats motivadores. Fins i tot van tindre l’oportunitat de plasmar les seues habilitats artístiques en paper utilitzant colors.

Activitats de l’hivern