EXPERIMENTANT AMB MATT SESOW.

Els i les artistes del nostre col·le, durant el mes de novembre, han estat experimentant a través de les obres de Matt Sesow. Algunes aules han fet elaboracions conjuntes, altres individuals, algunes han utilitzat materials reciclats i altres ceres manley, algunes han representat l’obra del peix i altres han reproduït altres de les seues obres. Però, el més important, és que totes han gaudit i han aprés a través de l’art. Una vegada més, ens quedem impressionats i impressionades amb els resultats. Continueu així artistes!

DIVERSIÓ AMB JOCS TRADICIONALS

En les vesprades dels dimecres, les aules de Secundària 6 i Secundària 7 es converteixen en un espai d’aprenentatge i diversió amb un nou taller de “Jocs de taula”. Esta setmana, els alumnes es van submergir en el món del joc de cartes tradicional “Cinquet”, gaudint del temps i l’emoció de col·locar les cartes en escala a partir del cinc de cada pal. Aixòno és tot, al llarg del mes altres jocs com a dominó, bingo, puzles i l’intrigant “Fantasma Blitz” s’han gaudit molt en l’etapa.

El mini-pati de Secundària “A” va ser l’escenari perfecte per a esta activitat, aprofitant el bon clima de novembre i fomentant la interacció entre tots els participants.

Estos jocs de taula s’han convertit en eines educatives que milloren les relacions socials entre els estudiants, desenvolupen competències matemàtiques, lingüístiques, habilitats motrius i l’atenció de manera lúdica. Cada partida és una oportunitat d’aprendre i créixer!

El taller no sols és una pausa divertida en la rutina escolar, sinó una demostració de com l’aprenentatge pot ser estimulant per a tots.

Naveguem expressant les nostres emocions

Coneixem algunes de les obres de l’artista Matt Sesow i, igual que ell, expressem el que sentim pintant. Nosaltres utilitzem la tècnica de ceres blanes sobre blanc; triem els colors que ens transmeten més energia, per a després cobrir-los amb una capa de negre que fan referència a les nostres pors. Per a acabar esta obra, rasquem part de la capa negra i així mostrar l’acolorit peix que Matt va plasmar.

Hem gaudit molt realitzant esta activitat perquè el producte final ha sigut elaborat ajuntant les obres de cadascun de nosaltres.

FESTA DE REPTES A L’AULA OBERTA!

Aquesta setmana, a l’Aula Oberta, hem celebrat la nostra ja mítica “Festa de Reptes” que dóna la benvinguda als programes de reptes de l’alumnat de La Panda. Des d’aquest moment, l’alumnat comença a dur a terme el pla dels seus reptes personals. Aquestos reptes, sorgeixen de les seues inquietuds, necessitats i il·lusions; i formen part del seu pla de futur que es consensua a les reunions de PCP (Planificació Centrada en la Persona). Les reunions, les realitzem junt amb la seua xarxa de suport (generalment, els seus familiars) i és ací on decidim els reptes que els acompanyaran durant tot el curs. Alguns d’aquestos reptes estan relacionats amb l’autonomia, la higiene, les relacions socials, la independència… al cap i a la fi, tots ells, encaminats amb la maduresa cap a la vida adulta. Però sense oblidar-nos, del factor motivacional, cadascun i cadascuna demana un desig que, de superar els seus reptes, les seues mestres els faran realitat. A per totes Panda! Vosaltres podeu!

EIXIDA PEL DIA DE L’ESPORT!

El passat divendres 17, l’alumnat de l’etapa de primària va celebrar el dia de l’esport anant a unes jornades esportives en l’antic llit del riu de València, va ser un dia ple emocions!

Es van unir 16 centres d’educació especial de la província de València, amb un total de 600 participants entre alumnat i professorat. La jornada va ser organitzada per la Secció d’activitat física i esportiva de la Direcció Territorial de València, en col·laboració amb l’alumnat d’IES de Conselleria i de Cicles formatius TESEAS. A més, comptem amb la col·laboració de la FDM de València, que ens va cedir les seues instal·lacions, i l’empresa Coca-Cola, que va aportar les begudes per a tots els participants.

Durant el matí, tot l’alumnat va participar en un circuit format per 9 activitats atlètiques i exercicis de coordinació i agilitat. En finalitzar, van realitzar una carrera de relleus. Va ser genial veure com gaudien tant! Però, aquesta experiència no sols va ser divertida, sinó que també va promoure la inclusió, el treball en equip i l’esperit esportiu.

Sens dubte, el dia de l’esport ens ha deixat records inoblidables.

OBERTURA DEL “SLOW BAR”.

L’alumnat del PFQB de Restauració i Bar…ha començat la setmana amb l’obertura del Slow Bar! Des de hui (exceptuant els dijous), faran servei de cafeteria per a portar, per als i les professionals del nostre col·le. Durant l’hora del pati, es podrà acudir a prendre una café, un te o una infusió feta amb molta delicadesa i amb molt d’amor. A més, ens han sorprés amb un bo de fidelització que aniran marcant cada vegada que ens comprem una consumició. Vos recordem que, tal com ens evoca el nom del bar de la nostra escola (Slow), aquest servei es fa des de la calma i la tranquil·litat. Enhorabona equip, perquè els vostres cafés ens han sentat d’allò més bé!

Descobrint a Matt Sesow…

L’Acadèmia d’Artistes del Sebastián Burgos continua explorant! La setmana passada, vam rebre un altre missatge de la directora de l’Acadèmia, que ens va explicar que, durant aquest mes, descobrirem a Matt Sesow, artista conegut dins de l’Art Brut. Matt Sesow, a través de les seues pintures, canalitzava les seues pors, així que tenim una oportunitat per a endinsar-nos en les nostres emocions. A més, ens va fer arribar el vídeo que ara compartirem per ací. Aquesta vegada, l’objecte vinculat amb l’obra sobre la qual treballarem, són les ceres Manley. Després de descobrir-les, les col·locarem en el nostre pòster de l’escultura de capses, que ja va agafant forma. En breu us anirem ensenyant totes les nostres creacions…

AVENTURA A GALOP!

Els dies 13 i 20 de novembre, els alumnes i alumnes de l’etapa de primària van tindre l’oportunitat de gaudir d’una emocionant excursió a APTC, una activitat d’oci eqüestre a Montcada.

Els nostres xicotets exploradors es van alçar d’hora i estaven plens d’emoció per l’aventura que els esperava. En arribar a APTC, van ser rebuts per l’equip d’instructors i els bells cavalls que ens esperaven per a un dia ple de diversió i aprenentatge. Els xiquets i xiquetes van interactuar amb els cavalls, van aprendre sobre la seua cura i la seua alimentació i, per descomptat, fer passejos en aquests majestuosos animals!

El somriure en els seus rostres mentre acariciaven als cavalls i experimentaven la sensació de muntar-los serà inoblidable.

Durant la nostra visita, també vam aprendre sobre els increïbles beneficis de la teràpia equina. Els cavalls tenen la capacitat única de connectar amb les persones, oferint un entorn terapèutic que promou la confiança, l’autoestima i el benestar emocional. Aquesta experiència va ser especialment enriquidora, ja que els va brindar l’oportunitat de desenvolupar habilitats motores, sensorials i emocionals d’una manera única i estimulant.

L’excursió a APTC va ser veritablement una experiència enriquidora per a tots. Els llaços que es van formar entre alumnes i alumnes, els cavalls i l’entorn natural van ser inavaluables.

Fins a la pròxima aventura!

“LA SALITA” D’EQUIP CRÒNICA.

Durant aquest mes, hem estat coneguent a Equip Crònica i hem aprés moltes coses sobre la seua manera de pintar: treballaven en equip, ho feien a partir d’imatges o obres ja existents, utilitzaven la ironia i mesclaven imatges inconnexes i de diferents èpoques. Us ensenyem les nostres pròpies creacions. Algunes aules han fet vídeos, altres murals, collages, fotografies… Esperem que gaudiu de la nostra pròpia galeria d’art i…

Pròximament tindreu més notícies!

“La salita”, en Secundària B, és una festa

Els alumnes de Secundària B hem realitzat un xicotet vídeo clip sobre esta obra d’art d’Equip Crònica. Igual que aquestos artistes, nosaltres, hem volgut jugar amb alguns dels elements que apareixen en el quadre: les flors, les pilotes i l’icònic ànec unflable. Hem gaudit preparant els materials, ja que les flors les hem elaborades nosaltres, i hem vivenciant el moviment lliure amb els nostres companys i la música.

Vos deixem algunes imatges dels moments més divertits…