Formularis amb fitxers adjunts

Hem de tindre en compte que els fitxers adjunts en les respostes als formularis s’emmagatzemen en el nostre lloc, ocupant la quota assignada.

Hem d’intentar reduir el tamany ocupat pels fitxers adjunts en els nostres formularis de dues formes:

1-Limitar el tamany màxim de fitxer admés en el formulari (2MB hauria de ser suficient)

2-Esborrar les respostes o els formularis ja arxivats o finalitzats.

Si heu utilitzat formularis per a recaptar fitxers adjunts, és molt probable que hàgeu omplit la quota assignada. L’única manera d’alliberar espai és eliminant les respostes dels formularis.

Quan s’utilitzen els formularis per a rebre fitxers adjunts, hem de tindre en compte diversos aspectes de la configuració, per tal de no saturar la quota del lloc en PortalEdu ni la del nostre compte de correu.

Si hem configurat l’opció que les respostes s’envien per correu electrònic amb els fitxers com a adjunts i observem que no ens apleguen algunes respostes, segurament el problema és que els fitxers que s’estan adjuntant en els formularis són tan grans que el correu no s’envia.

Quan configureu formularis que demanen pujada de fitxers:

-En cada pregunta de pujada de fitxer que tingueu en tots els formularis, hauríeu de configurar el tamany màxim del fitxer a 2MB. D’aquesta manera, els usuaris s’obliguen a no pujar fitxers innecessàriament grans. Si permeteu fitxers molt grans, pot ocórrer que no s’envie correu o que si s’envia, s’us òmpliga la quota del correu, o us coste molt processar els fitxers o s’us òmpliga la quota de PortalEdu i no pugueu publicar coses en el web.

-Finalment, és convenient deixar desmarcada l’opció de “Guardar i continuar” en els ajustos del formulari. Si marquem aquesta opció, els fitxers adjunts a la resposta, poden tardar fins a un mes a eliminar-se del servidor, amb el perjudici que això suposa per a la quota del centre.

Amb aquestes configuracions recomanades, podreu processar més àgilment els fitxers que us envien els usuaris i reduireu la probabilitat de problemes amb la quota.