Inclouen: mandonguilles, bacon, canelons, cecina, xistorra, embotits (xoriço, companatge, fuet, pernil serrà, pernil york, llom empapussat, llonganissa, polit fred, salami,…), hamburgueses, lasanyes, botifarra, delícies, salsitxes i els seus derivats (botifarres, frankfurts, gossets calents…), etc.
L’evidència és prou àmplia perquè el Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer (CIIC) va tindre en compte més de 800 estudis diferents sobre el càncer en els éssers humans i consum de carns roges o processades.
Als quals diuen: “Sempre s’ha menjat pernil, salsitxa, xoriço, cansalada viada… i no ha passat res”.
El càncer de còlon és el tumor maligne de major incidència a Espanya, si es compten homes i dones, amb més de 40.000 nous casos cada any. Quaranta mil!
Pel queno és cert que no haja passat res. Està passant i va en augment.
A més de la nostra entrada de Desdejunis saludables, hui us porte a Juan Llorca que ens ofereix d’una manera molt simpàtica esmorzars i berenars saludables en aquest vídeo:
- Fruita fresca
- Entrepà de pa integral amb hummus
- Plàtan amb anous
- Entrepà integral amb crema de cacauet amb mel i poma
- Sàndwitx de nutella CASOLANA
- Palitos de carlotes amb tomaques cherry
- Guacamole amb crudites
- Avellanes i passes
- Entrepà de pa integral amb alvocat i tomaca
- Bescuit integral amb garrofa
- Entrepà de pa integral amb paté de carlota i curri
- Entrepà de pa integral amb pit de pollastre i tomaca
- Bescuit de iogurt amb farina integral
- Boles de crema de fruita seca
- Sàndwitx de paté de fesols i bròcoli
- Batut de plàtan i bresquilla
- Pudding de chia i coco
- Batut de plàtan, llet i cacau
- Entrepà de pa integral amb crema d’ametles amb pera
- Roses de dacsa CASOLANES
- Falafels
- Crema de cacauet i un plàtan
- Entrepà de pa integral amb verat i encisam
- Ou dur amb palitos de poma
- Iogurt amb fruits rojos
- Sàndwitx amb hummus de remolatxa
- Entrepà de formatge cottage amb anous
- Raïm i anacards
- Entrepà de pa integral amb hummus de tomaques seques
- Olives amb cogombres
- Entrepà de pa integral amb formatge de cabra i un polsim de mel
- Galetes d’avena i llavors
- Xips de verdures deshidratades
- Galetes d’avena amb cacau
- Tòfones de cacau, avellanes i chia
- Gelat de fruita congelada
- Galetes de coco
- Pudding de carabassa
- Formatge crema o ricotta amb panses
- Maduixes amb crema d’anacards
- Entrepà de truita amb tomaca
- Iogurt amb granola o fruita seca
- Alvocat, tomaca i canonges
- Barretes d’avena i figues
- Entrepà de paté de tofu o vegetal
- Bescuit de plàtan
- Galetes de plàtan i flocs d’avena (Recepta)
- Boletes d’arròs amb gomasio
- Galetes de flocs d’avena i llavors
- Organització Mundial de la Salut: Carcinogenicitat del consum de carn roja i de la carn processada.
- Agència Internacional d’Investigació sobre el Càncer: Monografies de la IARC avaluen el consum de la carn roja i de la carn processada.
- Nutrició Hospitalària: Nutrició i Càncer.
- Associació Espanyola Contra el Càncer: Evolució del càncer de còlon.