Torneig de Debat Preuniversitari Càtedra Pensament Crític Divina Segurs

L’últim cap de setmana ha tingut lloc la participació dels grups de debat de l’IES Victoria Kent a la Universitat Miguel Hernández, d’Elx, en el II Torneo de Debate Preuniversitario Cátedra Pensamiento Crítico Divina Seguros, al voltant del tema Inteligencia artificial: ¿aliada o enemiga del sistema educativo?
Divendres 10 de novembre, es celebrà la fase eliminatòria, en la qual els grups veterà, Victoria, i novell, Niké, acompanyats pels seus professors i preparadors Víctor, Adrián i Carlos, van fer un gran paper. Els nostres veterans, Hugo, Fran, Sofía i Mario, aconseguirem passar a la semifinal del dissabte, mentres que el grup de joves promeses de 4 ESO, format per Angélica, Ayla, Marco i Irene, actuaren amb gran valentia i temperància, enfrontant-se per primera vegada a una situació d’alta competició i obtenint molt bones qualificacions. 

Dissabte 11 de novembre, malgrat que l’enfrontament va estar renyidíssim, amb puntuacions respectivament de 4,05 i 4,15 sobre 5, el grup Victoria no va poder superar l’equip Misteri 1, de l’IES Misteri d’Elx, que finalment van quedar guanyadores del torneig, que es feu en castellà. Només la mala sort d’enfrontar-nos amb l’equip guanyador del torneig va impedir que arribàrem a la final.

En el torneig també participaren, entre d’altres, instituts de Santa Pola, Benidorm, Alcoi, Oriola o Múrcia. 
Aquesta competició servirà, a més a més, de preparació per a la propera participació en l’important torneig interuniversitari de la Xarxa Vives, d’universitats de l’àmbit catalanoparlant, que es celebrarà en valencià. 

L’equip vol agrair l’ajuda brindada pels professors Alicia Zubiarrain i Jaime Albero, assessors sobre el tema de la IA, així com a les conserges de l’IES Victoria Kent, les netejadores i a l’equip directiu, pel suport amb fotocòpies i claus, la paciència amb nosaltres a l’hora d’esperar-nos per a netejar les aules i la presència institucional els dies del torneig.