Pots triar entre cinc cicles diferents. A continuació tens enllaçada tota la informació oficial de la Conselleria d’Educació: família professional, horari, ocupacions, mòduls, com s'accedeix, titulacions…
- Títol Professional Bàsic en Informàtica i Oficina.
- Tècnic en Gestió Administrativa.
- Tècnic en Sistemes Microinformàtics i Xarxes.
- Tècnic Superior en Administració i Finances.
- Tècnic Superior en Desenrotllament d'Aplicacions Multiplataforma.
REQUISITS D'ACCÉS CICLES MITJÀ
1.1. Accés directe.
1.1.1. Per a accedir als cicles formatius de grau mitjà de Formació Professional es requerix estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria.
1.1.2. Sense perjuí del requisit establit en l’apartat 1.1.1, podran accedir als cicles formatius de grau mitjà els qui es troben en algun dels supòsits següents:
a) Posseïsquen el títol de Tècnic Auxiliar.
b) Posseïsquen el títol de Tècnic.
c) Hagen superat el segon curs del Batxillerat Unificat i Polivalent.
d) Hagen superat el segon curs del primer cicle experimental de la Reforma de les Ensenyances Mitjanes.
e) Hagen superat el tercer curs del Pla d’Estudis de 1963, o segon curs de comuns experimental de les ensenyances d’Arts Aplicades i Oficis Artístics.
f) Hagen superat el Batxiller.
g) Posseïsquen el títol de Tècnic Superior o Tècnic Especialista.
h) Posseïsquen alguna de les titulacions equivalents per a l’accés als cicles formatius de grau superior.
i) Hagen superat altres estudis declarats equivalents a efectes acadè-mics amb algun dels anteriors.
1.2. Accés per mitjà d’un programa de qualificació professional inicial: podran accedir als cicles formatius de grau mitjà de Formació Professional sense reunir el requisit mencionat en l’apartat 1.1 l’alumnat que haja superat el primer nivell d’un programa de qualificació profes-sional inicial.
1.3 Accés per mitjà de curs o prova.
1.3.1. Podran accedir als cicles formatius de grau mitjà de Formació Professional sense reunir el requisit mencionat en l’apartat 1.1 els sol-licitants que es troben en algun dels supòsits següents:
a) Hagen superat el curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà en centres públics o privats autoritzats per l’Administra-ció educativa, previst en el punt 2.c) de l’article 41 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig.
b) Hagen aprovat en qualsevol convocatòria la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà prevista en el punt 2.d) de l’article 41 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig.En ambdós supòsits es requerirà tindre dèsset anys com a mínim, complits l’any de realització de la prova.1.4. Quedaran exempts de realitzar la prova:
a) Els qui hagen superat el curs de formació específic d’accés a cicles de grau mitjà.
b) Els qui hagen superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.
c) Els qui hagen superat la prova d’accés a la Formació Professional de grau superior en qualsevol de les opcions.
d) Els qui hagen superat el primer nivell d’un programa de qualifi-cació professional inicial.
REQUISITS D'ACCÉS CICLES SUPERIOR
2.1. Accés directe
2.1.1. Per a accedir als cicles formatius de grau superior de Formació Professional es requereix estar en possessió del títol de Batxiller o del títol de Tècnic de Formació Professional.
2.1.2. Sense perjudici del requisit establit en l'apartat 2.1.1, podran accedir als cicles formatius de grau superior els qui es troben en algun dels següents casos:
a) Estiguen en possessió del títol de Batxiller establit en la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'Ordenació General del Sistema Educatiu.
b) Hagen superat el segon curs de qualsevol modalitat de Batxillerat Experimental.
c) Hagen superat el curs d'orientació universitària o preuniversitària.
d) Posseïsquen el títol de Tècnic Especialista, Tècnic Superior o equivalent a efectes acadèmics.
e) Posseïsquen una titulació universitària o equivalent.
2.1.3. S'acceptarà com a títol de Batxiller al qual es refereix l'article 41.3. de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, el títol de Batxiller expedit després de cursar l'antic Batxillerat Unificat i Polivalent.
2.2.2. Quedaran exempts de realitzar la prova els qui hagueren superat la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys.
2.2.3. També podran accedir acollint-se al contingent de places oferides per prova d'accés i altres vies d'accés aquells sol·licitants que estiguen en possessió del títol de Tècnic de Formació Professional i tinguen superada la prova d'accés o opten per realitzar-la i la superen, i en aquest cas es requerirà tindre 18 anys complits l'any de realització de la prova.
REQUISITS
Pots sol·licitar la convalidació de mòduls d'FP si els tens aprovats en un altre cicle formatiu i estàs matriculat/ada en els estudis en els quals pretens aconseguir eixa convalidació.
PROCEDIMENTS
- Si la sol·licitud de convalidació és entre mòduls professionals de cicles diferents, has de presentar l'annex XV a la direcció del centre.
- Si la sol·licitud de convalidació és d'assignatures aprovades en Graus Universitaris o altres estudis, has de presentar l'annex XVII al Ministeri d'Educació (MECD).
En tots dos casos, en la sol·licitud de convalidació s'ha d'especificar la denominació dels mòduls professionals concrets per als quals es sol·licita convalidació, tal com apareix en els Reials decrets dels títols.
És imprescindible tindre aprovats els estudis que justifiquen la petició de convalidació. És a dir, haver superat una formació amb validesa acadèmica que incloga les capacitats terminals o resultats d'aprenentatge i continguts mínims dels mòduls professionals dels cicles formatius susceptibles de convalidació.
Els mòduls professionals que hagen sigut prèviament convalidats o els títols estrangers homologats no podran ser causa d'una nova convalidació amb altres mòduls professionals.
Els mòduls professionals convalidats es qualificaran amb un 5 a l'efecte de la nota mitjana.
NORMATIVA
- Ordre 79/2010, de 27 d'agost, de la Conselleria d'Educació; article 18 (DOCV 06/09/10).
- Resolució de 7 de juliol de 2016; punt vint-i-huité (DOCV 12/07/2016).
- Ordre ECD/2159/2014 de 7 novembre. Convalidacions entre mòduls professionals de formació professional del sistema educatiu espanyol (BOE 20/11/14).
Segons la RESOLUCIÓ del 28 de juliol de 2020 de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.
Període Anul·lació Matricula: fins dos mesos abans del final del període lectiu corresponent als mòduls professionals a impartir en el centre educatiu.
Període Renúncia Convocatòria de Mòduls: amb una antelació mínima d’un mes a la data de l’avaluació final del mòdul o dels mòduls afectats per la renúncia.
Motius per a la Renúncia Convocatòria de Mòduls:
- Malaltia perllongada o accident de l’alumne o l’alumna.
- Obligacions de tipus personal o familiar apreciades per l’equip directiu del centre que condicionen o impedisquen la normal dedicació a l’estudi.
- Ocupació d’un lloc de treball.
- Maternitat o paternitat, adopció o acolliment.
- Altres circumstàncies, degudament justificades, que tinguen
caràcter excepcional. - Proposta de l’equip educatiu de no presentació a la convocatòria extraordinària
Aquestes circumstàncies permeten també renunciar a una o a les dues convocatòries del mòdul de FCT, la qual cosa implicaria la renúncia en la mateixa convocatòria a l'avaluació del mòdul de Projecte dels cicles LOE de grau superior.
- Sobre la matrícula en les proves d'accés a cicles formatius per a realitzar-les en el centre.
- Sobre tots els cicles que s'imparteixen en la Comunitat Valenciana.
- Sobre els cursos d'especialització que s'imparteixen en la Comunitat Valenciana.
- Portal Tot FP: Què estudiar, del Ministeri d'Educació.
- Portal FP Dual de la Comunitat Valenciana.
- Informació Formació en Centres de Treball.
Si necessites aclarir dubtes o qualsevol tipus d'ajuda, pots contactar per telèfon o per correu electrònic amb secretària del nostre centre.