Resolent el cas del quadre robat: Una aventura de química forense!

Hui, dijous 30 de març, l’alumnat de Física i Química de 4t d’ESO ha realitzat una pràctica de química forense. En aquesta activitat, ens hem ficat en la pell d’un equip de científics forenses utilitzant la química analítica per a resoldre el cas d’un quadre robat. A través d’una sèrie d’experiments, l’alumnat ha descobert pistes i identificat al culpable. Hem examinat fibres i comprovat la composició de tintes, verificat la presència d’elements i detectat productes químics específics.

Amb l’objetiu d’aprendre alguns principis bàsics de la química analítica, com l’ús de dissolvents, indicadors de pH i anàlisis qualitatius.

La pràctica ha estat a càrrec del Nuria Guijarro Ramírez, investigadora predoctoral de l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi (IMEM) de la Universitat d’Alacant.