PROJECTE MICROMÓN 2.0

DOCÈNCIA COL·LABORATIVA ORIENTADA AL DESCOBRIMENT DE NOUS ANTIBIÒTICS EN LA LLUITA CONTRA ELS SUPERBACTERIS

L’alumnat de 4t ESO i de 1r batxillerat de l’àrea de ciències (biologia), han realitzat una sèrie d’experiments, en un programa innovador concebut per la Universitat de Yale, els EUA, per motivar l’estudiantat cap a l’elecció d’un grau en Ciències Experimentals, al mateix temps que aborda una amenaça per a la salut a nivell global: la reduïda disponibilitat d’antibiòtics eficaços. Han fet un treball de camp i investigació en el laboratori sobre mostres del sòl, per a la recerca de nous antibiòtics. El projecte també ha permès aprendre sobre la importància del consum correcte dels antibiòtics i del perill actual a causa de la incessant aparició dels superbacteris (organismes resistents als antibiòtics).

Aquesta activitat proporciona una plataforma d’aprenentatge de la biologia que integra una aproximació real a la investigació.

Han dissenyant infografies, jocs i performances per a fer-los servir a diferents centres de secundària, primària i infantil del nostre municipi aconseguint de manera simultània objectius educatius i científics amb un format d’Aprenentatge-Servei. La tasca de posada en pràctica queda pendent per al proper curs.