MoliTeam classificat per a la final nacional de Cansat

MoliTeam som un grup de 6 alumnes: Aitana, Javier, Marta, Nacho, Nayara i Óscar de tercer i quart d’ESO que juntament amb el nostre mentor, Ernest Murciano, ens hem proposat crear un mini satèl·lit per a participar en el repte CanSat en l’assignatura de Tecnologia.

Hem participat a la fase regional dissenyant i construint el nostre satèl·lit i fent proves de verificació i informes amb els resultats, que han estat analitzats per l’organització ESERO Spain.

El nostre equip ha resultat guanyador de la fase regional i s’ha classificat per a la final nacional representant a la Comunitat Valenciana en el desafiament CanSat. El llançament del nostre satèl·lit s’efectuarà a la ciutat de Granada el dia 19 de maig.

El desafiament CanSat és una iniciativa de l’Agència Espacial Europea que desafia a estudiants de tota Europa a construir i llançar un mini satèl·lit de la grandària d’una llanda de refresc. Té tres fases diferenciades: regional, estatal i europea. Aquest repte, consisteix en una simulació d’un satèl·lit real dins de l’espai que ocupa una llanda de refresc. Els estudiants han d’adaptar tots els subsistemes principals que es troben en un satèl·lit artificial: energia, sensors i sistema de comunicació, dins d’aquest espai tan reduït. A més ha d’incloure un paracaigudes per a recuperar-lo sa i estalvi amb un aterratge segur.

Per al llançament, s’introdueixen un total de sis CanSat en un coet, que es llança fins a una altitud d’aproximadament un quilòmetre. El nostre satèl·lit anirà en el tercer coet que es llançarà. Durant la caiguda es realitza un experiment científic i/o una demostració tecnològica a més d’aconseguir un aterratge segur i analitzar les dades recopilades.

La nostra missió científica consisteix a analitzar el perfil del vent en funció de l’altura per a contrastar les dades que obtinguem experimentalment amb els models matemàtics actuals. Per a això, hem de mesurar unes certes variables com l’altura del CanSat o la seua posició, i amb aquestes dades calcular la velocitat de caiguda, velocitat i rumb per a calcular la deriva i amb totes aquestes dades estimar la velocitat del vent. Podeu veure amb més detall en què consisteix el repte i informació sobretot el procés en la pàgina d’ESERO Spain.

Podeu seguir aquest repte a la nostra web: https://sites.google.com/view/moliteam/

O a les nostres xarxes socials:

https://www.instagram.com/moli.team.cansat

https://www.instagram.com/stemxarq

En els següents enllaços podeu veure les nostres aparicions en els diferents mitjans:

L’econòmic (10/3/2023)

Llevant EMV (14/03/2023)

Onda Cero Sagunt (27/3/23)