L’IES JOAN COROMINES GUANYADOR DE LA FASE REGIONAL DE LA II OLIMPÍADA D’ENGINYERIA DE L’EDIFICACIÓ

Quatre alumnes de 3r d'ESO del nostre centre, Joel Anglés Segura, Daniel Ciubotaru, Nicolás Stefan Constantin i Manuel Ortiz Albiol, tutoritzats per la professora de Tecnologia Leyre Vicent Forés, competiran a la fase nacional de la II Olimpíada d'Enginyeria de l'Edificació que es celebrarà el pròxim 20 i 21 de juny. Ells han estats els guanyadors de la categoria per la qual participaven, de la semifinal regional de la Universitat Jaume I de Castelló, després d'exposar el seu projecte el passat 13 de maig. 

El repte d'aquesta edició consistia en la realització d'un estudi sobre l'eficiència energètica i sostenibilitat del centre de cada equip participant per definir propostes de rehabilitació energètica i convertir-lo així en un edifici més eficient. De la proposta presentada es poden destacar les mesures de rehabilitació, per ser perfectament aplicables a l'edifici objecte d'estudi i per potenciar les fonts d'alimentació properes, vinculades al nostre territori, que garanteixen la continuïtat dels recursos per a la nostra generació i les posteriors.

Aquesta olimpíada està emmarcada en les activitats de l'Aula Fundació Banc Sabadell de Promoció del Talent i compta amb la col·laboració de la Conferència de Directors d’Arquitectura Tècnica i Enginyeria d’Edificació (CODATIE) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), a més del patrocini del Consell General de l’Arquitectura Tècnica d’Espanya. L'objectiu principal és el d'apropar el món de l'Enginyeria i la construcció d'edificis als alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

Els equips guanyadors de cada nivell educatiu han rebut un premi valorat en 250€ i opten, en la fase nacional, a un 1r premi de 1000€, un 2n de 500€ i un 3r de 250€ en cadascuna de les categories. La nostra enhorabona als nostres alumnes i els animem a seguir treballant per fer una bona exposició a la fase següent