Butlletí Informatiu 01/03/2024

EQUIP DIRECTIU 

  • Migració pàgina web a portal.edu 

ALTRES ORGANISMES 

  • Programa de Educación Ambiental de la Confederación Hidrográfica del Júcar, taller de ilustración al río
  • GUIA PARA LA INTEGRACIÓN DE LA EDUCACIÓN PARA LA JUSTICIA Y EL ODS 16 EN EL AULA + CURSO
  • El tour Europa llega a Castellón 
  • Butlletí DG Innovació i Inclusió Educativa – Butlletí gener 2024

EQUIP DIRECTIU 

Migració pàgina web a portal.edu

Ha començat la migració de la pàgina web del centre que estava a www.ieselcaminas.org a la seua localització definitiva a portal.edu.gva.es/ieselcaminas

La nova pàgina web ja està accessible. Els continguts s’aniran migrant i ampliant . 


ALTRES ORGANISMES 

Programa de Educación Ambiental de la Confederación Hidrográfica del Júcar, taller de ilustración al río 

Estimado/a Sr/Sra director/a del Centro Educativo. 

Les escribimos desde la Confederación Hidrográfica del Júcar, un organismo público dependiente del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico. 

Somos una Administración pública, cuyo ámbito se circunscribe a la Demarcación Hidrográfica del Júcar y que se encarga de planificar, gestionar y velar por el agua dulce (superficial y subterránea), así como la superficie por la que discurre, con el objetivo de garantizar la PROTECCIÓN de los recursos hídricos y sus ecosistemas asociados 

Nos dirigimos a ustedes, para darles a conocer el taller que estamos realizando para secundaria, de ilustración al río. 

Esta actividad es gratuita, en caso de que precise algún medio de transporte, correría por parte del Centro Educativo. 

Adjuntamos un video de presentación de la actividad, para su conocimiento. 

También tenemos actividades para grupos de primaria. 

Para más información pueden consultar el programa de divulgación en nuestra web Divulgación (chj.es)

También no pueden consultar cualquier cuestión en divulgacion@chj.es o llamar al 963938921. 

Reciba un cordial saludo, 

Equipo de Divulgación de la Confederación Hidrográfica del Júcar 

cid:image001.png@01DA4A1A.218FAC80

Rafael Muñoz Soria 

Unidad de apoyo a la Presidencia 

 Avda. Blasco Ibáñez, 48      46010  Valencia  (ESPAÑA) 
 (+34)  96 393 89 21 
cid:image002.gif@01DA4A1A.218FAC80 Rafael.Munoz@chj.es   cid:image003.png@01DA4A1A.218FAC80 http://www.chj.es 


GUIA PARA LA INTEGRACIÓN DE LA EDUCACIÓN PARA LA JUSTICIA Y EL ODS 16 EN EL AULA + CURSO 

Buenos días. 

Reciban un cordial saludo. Desde la Fundación MUSOL con sede en Valencia, queremos enviar a todos los centros educativos de la Comunitat Valenciana nuestra guía sobre Educación para la Justicia y el ODS 16. La guía está dirigida al profesorado.  

Esperamos que el material proporcionado sea de mucha utilidad para vosotros y vosotras.  

Os adjuntamos la guía y una carta del presidente de MUSOL. 

Asimismo, estamos presentando nuestro curso  “Cultura de la Legalidad: una educación 2030” realizado gracias al apoyo financiero de la Generalitat Valenciana y de la Agencia Española de Cooperación al Desarrollo (AECID)- dirigido a docentes de centros educativos de primaria y secundaria.   

Durante este curso aprenderemos a integrar la cultura de la legalidad, la Agenda 2030 de desarrollo sostenible y el Objetivo de Desarrollo Sostenible (ODS) 16 en las aulas, a través de las herramientas de cultura de la legalidad y la Educación para la Justicia (E4J). El link de inscripción al curso es: https://forms.gle/LaNQ5fkvcCU28Lbb9 

Ruego me confirmen la recepción de este correo y reenvien el enlace de inscripción al curso, a su equipo por si alguien estuviera interesado en realizar el curso. 
 

Muchas gracias. 
 

Un saludo, 

Stefhania Lozano. 

Técnica de proyectos de MUSOL. 

Interactiu Valencià UD E4J MUSOL.pdf 

Interactivo Castellano UD E4J MUSOL.pdf 

Image

El Tour Europa llega a Castellón 

 Desde la Diputación de Castellón, a través de Europe Direct, les invitamos a la celebración del Tour Europa, un encuentro participativo lleno de actividades y dinámicas en el que queremos acercar la Unión Europea a todos los ciudadanos de Castellón a través de este evento que se va a celebrar el jueves, 21 de marzo, entre las 9:30h – 14:00h en la Plaza de las Aulas. 

Objetivos

-Crear conciencia sobre la importancia de las elecciones europeas: educar a la comunidad sobre el impacto directo de las elecciones europeas en sus vidas y en la toma de decisiones a nivel continental. 

-Generar un sentimiento de pertenencia a la Comunidad Europea: reforzar la identidad europea y el sentido de pertenencia entre los ciudadanos, destacando la importancia de su participación en el proceso democrático. 

-Estimular el diálogo y el debate: crear espacios para el intercambio de ideas y opiniones entre los ciudadanos, promoviendo el diálogo constructivo sobre temas relativos a las elecciones europeas. 

-Promover la inclusividad y diversidad: eventos participativos e inclusivos y representativos de la diversidad de la comunidad, fomentando la participación de diferentes grupos demográficos. 

Rogamos confirmen su asistencia y ante cualquier duda al respecto pueden contactar directamente con nosotros a través del email albert.argudo@sienaeducacion.com o llamando al 963523751 – 654037807. 

Albert Argudo Boter 

#LoMejorDeLaUE a tu alcance. 


Butlletí DG Innovació i Inclusió Educativa – Butlletí gener 2024

Projecte d’innovació Guardabosc 2023-2024 / Resolució definitiva i Formació
RESOLUCIÓ de 30 de novembre de 2023, de la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, per la qual es resol la convocatòria de centres sostinguts amb fons públics de la Generalitat Valenciana durant el curs acadèmic 2023-2024 per a participar en el projecte «Guardabosc».
Formació presencial desenvolupada en Alacant, Castelló i València. Més informació
     
Convocatòria distintiu de qualitat de centres docents “Segell Vida Saludable”
Oberta la convocatòria 2024 del distintiu de qualitat “Segell Vida Saludable”. Es tracta d’un reconeixement públic per als centres docents, que fomenten l’aprenentatge de la salut en l’àmbit educatiu, així com l’assumpció de pràctiques de vida saludable i una educació física que permeta l’adequat desenvolupament personal i social al llarg de l’escolarització de l’alumnat. Per a completar la sol·licitud es requerix una petició prèvia d’informe favorable a la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació que podrà realitzar amb l’ajuda d’esta Guia fins al 14 de febrer de 2024. Termini final de sol·licitud al Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports fins al 29 de febrer de 2024. Més informació
     
Convocatòria Programa “Centres d’Educació Ambiental” 2024
Oberta la convocatòria d’ajudes 2024 per a participar en el Programa “Centres d’Educació Ambiental” de Villardeciervos (Zamora) i de Viérnoles (Cantàbria). Aquest programa pretén propiciar l’adquisició de coneixements, hàbits i conductes que incidisquen en la cura i millora de l’entorn mediambiental de manera sostenible, mitjançant l’anàlisi dels problemes derivats de la relació de les persones amb el mig i la participació en activitats que porten a la reflexió, el compromís i l’actuació responsable cap a l’entorn per a evitar la seua deterioració. Termini de sol·licituds fins al 6 de febrer de 2024 a les 12.00h. Més informació
     
Programa experimental “Alimentació saludable i sostenible” 2023-2024
RESOLUCIÓ de 27 de novembre de 2023, de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, per la qual s’aprova l’ampliació del programa experimental d’innovació educativa «Alimentació saludable i sostenible» per al curs escolar 2023-2024.
Més normativa curs 2023-2024. Més informació
     
Escolarts: Publicada nova informació curs 2023-2024
Publicat el dossier informatiu, els documents de cessió de drets d’ús d’imatge i so, el material gràfic, les jornades formatives i els materials didàctics de cada projecte. Accessos des de:
L’escola canta // L’escola dansa // L’escola fa ràdio // L’escola fa teatre Més informació
     
Resolució adaptació PAU persones amb necessitats de suport educatiu 2023-2024
RESOLUCIÓ de 27 de desembre de 2023, conjunta de la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa i del director general d’Universitats, per la qual es dicten instruccions per a l’adaptació en les proves d’accés a les universitats públiques valencianes per a les persones amb necessitats específiques de suport educatiu per al curs 2023-2024. Més informació
     
Col·laboració amb altres entitats: Cartera de serveis de promoció de salut 2023-2024
La Conselleria de Sanitat, posa a disposició dels centres educatius la “Cartera de serveis en l’escola” per al curs 2023-2024. La Cartera de serveis en l’entorn educatiu és una llista d’actuacions de promoció de la salut i prevenció de la malaltia que han sigut dissenyades perquè s’executen en l’àmbit dels centres educatius, la difusió de les quals pretén informar i oferir la participació als centres per fomentar comportaments i ambients saludables en la comunitat educativa. Més informació
     
Col·laboració amb altres entitats: Qüestionari del Programa de Salut Bucodental Infantil
Com en anys anteriors, la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat, ha desenvolupat el Programa de Salut Bucodental Infantil en centres docents, per a l’alumnat de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, 1r i 2n d’ESO i Educació Especial. Si el vostre centre participa en aquest programa durant el present curs escolar, us sol·licitem que, com a conseqüència de les actuacions dutes a terme, empleneu amb les dades actuals el següent qüestionari: https://itaca3.edu.gva.es/itaca3-gac El termini finalitzarà el 31 de juliol de 2024. Si teniu algun dubte referit a l’emplenament del formulari, podeu consultar el manual o escriure als següents correus electrònics: infantil_sp@gva.es / innovacioeducativa@difusio.gva.es En cas de sorgir algun problema tècnic d’accés al formulari, notifiqueu-ho al SAI a través del següent enllaç: http://sai.edu.gva.es/. Més informació
     
Accions altres entitats: Campanya sensibilització sobre càncer en infància i adolescència (ASPANION)
ASPANION és l’Associació de Pares i Mares de Xiquetes i Xiquets amb Càncer de la Comunitat Valenciana, creada en 1985 per les pròpies famílies afectades. El seu objectiu és garantir la millor qualitat de vida als xiquets i xiquetes i adolescents amb càncer i a les seues famílies a través de: Suport psicològic, social i econòmic, convivència i respir familiar, cooperació social i voluntariat, prevenció i inserció social i investigació, informació i difusió i suport psicosocial en malaltia avançada. Més informació
     
Accions altres entitats: Concurs Què és un Rei per a tu?
L’objectiu d’aquest certamen escolar és fomentar la creativitat de l’alumnat a través dels seus treballs sobre la institució monàrquica i impulsar així el respecte cap a la primera institució de l’Estat, així com a valors com ara la convivència, la solidaritat i la democràcia. En aquesta edició, els participants podran enfocar les seues obres des de dos punts de vista diferents: la figura de S. M. el Rei i el paper de la Corona en l’estructura de l’Estat. L’alumnat interessat a participar en aquesta edició podrà presentar els seus treballs tant en formats tradicionals (murals, dibuixos, poesies, escultura, redacció…) com en nous formats digitals, com ara storytelling, vídeo musical, infografia, robòtica i disseny o impressió 3D. Termini ampliat fins a l’1 de febrer de 2024. Més informació
     
Accions altres entitats: Concurs d’Ensenyament Escolar de l’Exèrcit de Terra 2024
Per a propiciar el coneixement, per part dels Centres d’Ensenyament, i en particular, per part dels joves, de les múltiples activitats de les Unitats de l’Exèrcit de Terra, dels valors que atresoren i de la història i cultura militar, el Concurs d’Ensenyament Escolar de l’E.T. 2024 commemora dos importants esdeveniments de la nostra història:
– 50° Aniversari de la creació de l’Escala Bàsica de Sotsoficiales de l’E.T.
– 50° Aniversari de l’Acadèmia General Bàsica de Sotsoficiales de l’E.T.
Termini fins al 26 de gener de 2024. Més informació
     
Accions altres entitats: 40 Concurs ONCE “4 dècades d’inclusió. Uneix-te a la història”
El 40 Concurs ONCE, “4 dècades d’inclusió. Uneix-te a la història” és una proposta educativa l’objecte de la qual és sensibilitzar als més joves sobre la necessitat d’aconseguir una societat més inclusiva i accessible. En esta edició, l’alumnat podrà adquirir els coneixements a través del videojoc educatiu ONCITY amb una versió del mateix convertida en una “màquina del temps”, on l’alumnat podrà viatjar a les quatre dècades del concurs escolar. Les il·lustracions i els personatges estaran dissenyats recordant l’estil de cada època (roba, escenaris, etc.): Dècada dels “80”, els “90”, primera dècada del SXXI, segona dècada del SXXI, etapa actual, fins a l’any 2024. En cada etapa, descobriran diferents fites i avanços que han aconseguit les persones amb discapacitat i que han marcat la història de moltes persones en estos 40 anys.Termini fins al 7 de febrer de 2024. Més informació
     
Accions altres entitats: Concurs de vídeos “Dia Mundial del Consumidor 2024”
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU són una crida universal a l’acció per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i reduir les desigualtats. Quan evitem el desaprofitament alimentari, aprofitem l’aigua de pluja per a l’hort escolar, triem mitjans de transport menys contaminants o creguem refugis climàtics en temperatures extremes, reduïm les emissions de CO₂ contribuint a mitigar els efectes del canvi climàtic, protegint el planeta i els éssers vius que l’habiten. Este nou curs, en Team Consum us animem que ens compteu en un vídeo quines accions dueu a terme en el dia a dia del vostre centre educatiu o ocupacional, per a protegir el planeta enfront del canvi climàtic. Termini fins al 15 de febrer de 2024. Més informació
     
Accions altres entitats: Concurs R7 pel Planeta
Fundació Ibercaja a través del Concurs R7 pel Planeta vol fomentar iniciatives que impulsen el compromís d’escolars, docents i centres educatius amb el desenvolupament sostenible de la societat i del seu entorn, així com reconéixer actituds i valors en els àmbits de la protecció del medi ambient i la naturalesa, la millora de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic. El Concurs R7 pel Planeta és una proposta d’àmbit nacional que pretén convertir-se en un recurs didàctic que acompanye i faça costat al docent en el desenvolupament de l’aprenentatge a l’aula. Termini fins al 30 d’abril de 2024. Més informació
     
Accions altres entitats: Premi Fiapas 2024 per a labors d’investigació en deficiències auditives
El Premi FIAPAS 2024 (XIX edició) es convoca per a labors d’investigació d’aplicació en els àmbits de Sanitat, Educació o Accessibilitat, relacionats amb la deficiència auditiva i les persones amb discapacitat auditiva i les seues famílies. Termini fins al 8 de juliol de 2024. Més informació
     
Espai web: Innovació i Qualitat Educativa
En este espai web trobareu continguts relacionats amb les diferents avaluacions del sistema educatiu, el Pla d’Actuació per a la Millora (PAM), PROA+, Programa MIR, Programa Alimentació saludable i sostenible, convocatòries i projectes d’innovació, accés a diferents aules didàctiques, recursos educatius, jornades d’innovació, xarxa de centres de qualitat educativa i segells de vida saludable entre altres.
Destacats: Avaluació / PAM / PROA+ / Programa MIR / Programa Alimentació saludable i sostenible / Innovació / Qualitat Més informació
     
Espai web: Inclusió Educativa
En este espai web trobareu continguts relacionats amb la detecció i identificació de barreres, resposta educativa als diferents tipus de necessitats, igualtat i convivència, orientació, personal no docent d’atenció educativa i recursos educatius i normativa entre altres.
Destacats: Detecció-Identificació / Resposta educativa / Igualtat i convivència / Orientació / Personal no docent d’atenció educativa / Recursos educatius i normativa Més informació
     
Espai web: Participació Social
En este espai web trobareu continguts relatius al foment de la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents, com subvencions, censos i consells escolars entre altres.
Destacats: Consells Escolars / Subvencions / Censos / Subvencions ajuntaments Més informació