Aneu a la barra d'eines

Projectes

Els dos projectes principals de programari que desenvolupa la Conselleria per al món educatiu són el traductor Salt i el sistema operatiu Lliurex. No obstant això també existeixen altres projectes de programari destinats a la gestió educativa com, per exemple, GESCEN. No s’inclouen, en aquest cas, projectes el funcionament dels quals es fa a través de portals o plataformes.

Salt

SALT usuSalt és una eina de traducció de valencià a castellà i de castellà a valencià, i de correcció de textos en valencià. Va començar com un programa que s’instal·lava de forma independent en els ordinadors personals. Ha anat evolucionant i actualment, s’ha convertit en una plataforma en línia complementada per una aplicació per a dispositius mòbils. La primera versió, SALT 1.0, data de l’any 1997, tot i que les principals versions que ha tingut han estat:

  • El Salt 3.0, funcionava de manera independent en equips amb sistema operatiu Windows.
  • El Salt 4.0, funciona com un complement del processador de text Writer de les suites ofimàtiques OppenOffice o LibreOffice, tot i que amb versions antigues.
  • El Salt.usu, posat en marxa en 2018, és una nova versió accessible a través del web que inclou eines de traducció i correcció, un apèndix gramatical i enllaços al Diccionari normatiu valencià i als Criteris lingüístics de l’Administració de la Generalitat. També és una aplicació mòbil que funciona en dispositius Android i iOS.

Lliurex

LliureXLliureX és un Sistema Operatiu que té com a objectiu principal facilitar l’accés a les TIC al conjunt de la comunitat educativa valenciana. LliureX es basa en la filosofia del programari lliure.

Per la seua importància en aquest context, dedicarem un apartat a parlar-ne d’ell.