Lapbook Edat Mitjana

L’alumnat de 4rt B del C.P Graüll ha realitzat un Lapbook sobre l’Edat Mitjana, és a dir, un treball final creatiu on calia explicar tot el que havien investigat i après sobre Visigots, Al-Andalus, els Regnes Cristians i una part de la seva elecció relacionada amb el tema. 

D’aquesta manera s’ha treballat globalitzadament àrees com Medi Social i Cultural, Plàstica i Visual, Valencià i Castellà, ja que han elaborat comprensions escrites sobre el tema, escriptura de llegendes amb personatges històrics medievals així com les seves biografies.   Partien d’uns continguts mínims i calia investigar més mitjançant les tauletes digitals. Tenien una base d’orientació de tots els apartats que ha de tenir el Lapbook que els ha ajudat a crear-ne de meravellosos. 

Aquesta feina ha estat possible atenent a la diversitat, treballant a classe amb l’ajuda de les mestres de suport, deixant que ampliaren segons la seua inquietud i, gràcies a les famílies, que els van ajudar a fer el muntatge final i a preparar l’exposició oral que farien a la resta dels companys i companyes de la classe. 

S’ha treballat la competència en comunicació lingüística amb les exposicions, competència plurilingüe amb les investigacions que han anat fent, on han trobat  informació en diferents llengües.  Inclós,  han après a pronunciar bé els noms àrabs medievals.  Respecte a la competència digital, han emprant la tablet per fer recerca d’informació, imatges… I  no ens podem oblidar de la competència personal, social i d’aprendre a aprendre. 

L’alumnat ha autoavaluat la seua feina, ha estat prou reflexiu i ha vist com millorar per la pròxima. La veritat, és que ha fet un gran esforç, ha après i s’ha sentit motivat i il.lusionat. 

Ha estat un vertader plaer escoltar les seues exposicions, la realització de la tasca els ha suposat aprenentatge significatiu. Veure’ls la cara d’emoció de la feina ben feta, i a més, mostrar-ho i explicar el procés a altres companys de l’escola, ha estat molt satisfactori.

Junts aprenem millor. 

Gràcies famílies.