Música_2n de Primària_Del 05/05 al 17/05

Hola a tots i a totes,

Esta setmana continuarem repassant les figures musicals que ja coneixeu i que ja havíem treballat a classe: la negra, les corxeres i la blanca. En primer lloc vos propose una cançó que parla de les figures, però també les podeu sentir en el seu ritme. A continuació, teniu un joc interactiu on tocareu el pandero per fer ritmes amb les figures musicals. En tercer lloc, dibuixareu el vostre tren, vos he deixat el meu, i així podeu veure com l’he fet. I per últim vos deixe un altre joc, però este el podeu fer amb la família també, i així serà més divertit.

Activitat 1_Les Figures

Esta cançó de Dàmaris Gelabert, parla de les figures que ja coneixeu, la negra, les dues corxeres i la blanca. Podeu aprendre la lletra a poc a poc, per exemple, l’aprenem en tres vegades, i cada vegada, aprenem una estrofa. Si vos fixeu, la lletra es repeteix. També podeu moure’s a ritme de les figures, etc. Vos deixe la lletra i la música.

Les Figures_Lletra

Ritme de negres farem tot seguit

Quan tots plegats cantarem pel camí.

 

Ara venen les corxeres

Saltarines van botant,

Corre corre que t’enxampen

Salten mentre van cantant.

 

I les blanques passegen

Mirant-se les flors.

X2

 

Si no pots veure el vídeo, fes clic ací

Activitat 2_Toca el pandero

En el següent joc, podràs tocar el pandero, i al mateix temps practicar ritme amb la negra, el seu silenci i la blanca. Pots repetir tantes vegades com vulgues, els ritmes van canviant.

JOC

Activitat 3_El tren de les figures

Recordeu els trens de figures que hem fet a classe? Hui vos toca a vosaltres dibuixar el vostre tren. Recordeu que a dins de cada vagó van dos cors.

Ací vos deixe el que ocupa cada figura:

Negra = 1 cor

Corxeres = 1 cor

Silenci de negra= 1 cor

Blanca= 2 cors

També vos deixe el meu tren, jo també he fet un! Així podreu veure un exemple del que estic demanant.

EXEMPLE

Quan el tingueu fet, demaneu als vostres pares i/o mares que m’envien una foto.

Activitat 4_Juga amb la música que t’agrada

A continuació vos deixe un vídeo tutorial per aprendre un joc. Podeu fer-ho sols o amb la família, el més important és que aprengueu els passos i després els feu amb qualsevol cançó que vos agrade.

Si no pots veure el vídeo, fes clic ací

_____________________________________

Espere que estigueu molt bé, una abraçada a tots i a totes i a gaudir de la música. Està agradant-me molt veure-us en els vídeos i els dibuixos que heu fet.

Moltes gràcies, sou uns campions!

Ana Pilar Revert

Mestra d’Educació Musical

revert_anamir@gva.es