Jornada en línia per a celebrar el Dia del Llibre del 2020
Presentació i benvinguda
Presentació i benvinguda a les jornades per part de Margarida Castellano, Directora General d'Innovació Educativa i Ordenació, i de Vicent Marzà, Conseller d'Educació, Cultura i Esport.
A les 10:30 h ací.
Irene Rodrigo
(Puçol, 1990) és divulgadora literària. Es dedica a transmetre als altres la passió pels llibres i l'escriptura. Actualment codirigeix i presenta el programa d'À Punt mèdia Una habitació pròpia. Va començar el seu camí amb leemetv.com, una plataforma transmèdia de divulgació literària.
Lledó Queral
Vaig nàixer a Castelló en 1980. Sóc Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Màster en Animació Infogràfica a la UJI i European Animation Masterclass a Halle, Alemanya. M'he dedicat professionalment al disseny gràfic i web fins a 2010, any que vaig entrar a formar part del cos de professorat de secundària de l'especialitat de Dibuix, amb plaça definitiva a l'IES Sos Baynat de Castelló. Actualment sóc assessora d'Arts Plàstiques i Visuals del Centre Específic de Formació i Recursos Educatius (Cefire Artisticoexpressiu) de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.
Disparatario
Disparatario neix al gener de 2011 com un joc, un joc dels de veritat, d'aquells que fan somiar i crear nous mons. Lore Comín (Buenos Aires, 1974: actriu, titellaire, escenògrafa...) i Fede Comín (Buenos Aires, 1976: titellaire, músic, escenògraf...) sempre van creure que jugar és cosa seriosa, per això van decidir posar-se seriosos i jugar a canviar de personatges, a transformar-se en donyets, dracs, monstres i extraterrestres... Van començar a imaginar i fusionar: música, titelles, clown, teatre... i com a resultat va néixer Disparatario , una companyia avalada per l'experiència de professionals que porten més de 15 anys dedicant-se a transmetre a través de l'art. Amb els seus espectacles dirigits a públic familiar, han participat de multitud d'esdeveniments i col·laborat amb diferents entitats culturals, teatres, ajuntaments, biblioteques, col·legis... majoritàriament del País Valencià.
Alberto Celdran
Des de xicotet li agradava perdre's en els llibres, jugar a convertir-se en molts personatges estranys entre les potes del teatre del seu col·le, i observar a la seua iaia separar granets d'arròs i cosir en la seua vella màquina a pedal. Per això quan es va fer major, no va dubtar en anar-se'n a la Universitat a estudiar literatura, fer del teatre, els titelles i els contes la seua professió, i aprendre a cosir per a fabricar el que la seua imaginació li dictava.
Fundador i director de les companyies Fàbrica de paraules i Locos por el teatro on ha dirigit i interpretat una trentena de muntatges amb els quals ha obtingut diversos premis en festivals nacionals.
Pedagog teatral en projectes culturals nacionals i internacionals, on ha treballat amb diversos col·lectius: persones privades de llibertat (Xile), professors, joves d'ètnia gitana, persones de la tercera edat, persones amb Malaltia Mental (el Senegal, Bèlgica, França), famílies, xiquets…
En el 2015, funda i dirigeix l'Institut Intercultural de la Narració Oral per a impartir cursos, tallers i conferències en escoles, associacions, espais culturals i artístics,… en els quals empra el Teatre, els Contes i els Titelles com a eines per al desenvolupament personal, la millora de l'educació i la transformació social.
Porta més de 15 anys disposant les seues oïdes i la seua ànima, en cada viatge que fa, amb cada persona que coneix, amb cada llibre que obri… per a omplir-se d'històries que l'habiten i que eixen pels porus de la seua pell per a expandir-se allà per on va; i és que Alberto Celdrán ompli de paraules l'aire i de lletres algunes pàgines, com les dels seus llibres “El Sueño de la Tortuga”, “El Señor Extravagante”, o la col·lecció recentment publicada: “Palabras del Mundo”, on recupera contes tradicionals de diferents continents.