3 DE DESEMBRE: DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

L’objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, així com conscienciar sobre la seua situació en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural (text de Nacions Unides).

Més informació:

Día internacional de las personas con discapacidad / Naciones Unidas

Todos y todas las estudiantes cuentan / UNESCO

Inclusió de les persones amb discapacitat i igualtat de gènere en l’educació : Acte organitzat per la UNESCO en col·laboració amb Pla International amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

3 de diciembre: Día Mundial de las Personas con Discapacidad [vídeo: Silencios incómodos] / Fundación Adecco

En el Dia de la Discapacitat 2023, que se celebra el 3 de desembre, volem abordar els silencis incòmodes que es produeixen en situacions inesperades, tant en l’àmbit laboral com en la vida quotidiana, i que resulten dolorosos a causa de la seua capacitat per a ferir i discriminar.

El nostre objectiu és posar fi a aquests silencis incòmodes i donar veu als milions de persones amb discapacitat que viuen a Espanya. Malgrat els avanços cap a la plena inclusió de les persones amb discapacitat, encara percebem una clara infrarepresentació en diversos espais de la vida pública, incloent-hi institucions o centres de treball.

OMS sobre personas con discapacidad

Materials per a treballar a l’aula:

Cuaderno de actividades inclusivas para trabajar el Día Internacional de las Personas con Discapacidad / Equipo específico de apoyo al alumnado con discapacidad visual Málaga

Cortometrajes sobre discapacidad como recurso audiovisual para las aulas / FAMMA COCEMFE Madrid

Cuentos y libros infantiles con representatividad de la discapacidad / FAMMA COCEMFE Madrid

Sí podemos / Obra social Caja Madrid. Espot protagonitzat per Pablo Pineda i altres xics i xiques amb síndrome de Down per a conscienciar a les persones alguna discapacitat sobre la necessitat de lluitar per a complir els seus somnis.

Academia de Especialistas / Fundación Orange. Acadèmia d’especialistes mostra d’una manera amena i divertida les habilitats especials que tenen moltes persones amb autisme i que no sempre es comprenen quan es veuen des de fora. Dins de la seua labor per fer arribar el coneixement de l’autisme a la societat, la Fundació ha produït aquest curtmetratge d’animació realitzat pel dibuixant Miguel Gallardo, pare d’una filla amb autisme.

10 cortos para concienciar sobre la discapacidad / Vicens Vives

Actividades para el dia / IES La Sisla

En el CEFIRE de Plurilingüisme s’ha elaborat una proposta bibliogràfica per a treballar a l’aula.

Tots els materials, i més, es troben disponibles en la nostra col·lecció. Podeu consultar la seua disponibilitat al préstec a través del catàleg de les BEGV LLuerna.