Cursos de Formació en Prevenció de Riscos Laborals

Obert el termini d’inscripció als cursos de formació en Prevenció de Riscos Laborals dirigits al personal docent no universitari que es desenvoluparan en línia a través de la plataforma Aules.

Estos cursos es fonamenten en el que s’estableix en l’article 19 de la Llei 31/1995 de 8 de novembre, per la qual s’aprova la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, així com en l’article 9 del DECRET 40/2023, de 24 de març, del Consell, pel qual es regulen els servicis de prevenció de riscos laborals de la Generalitat. En ambdós articles s’indica que tot el personal ha de rebre formació en matèria preventiva tant en el moment del seu accés al cos com quan es produïsquen canvis en les funcions que desenvolupe o s’introduïsquen noves tecnologies o canvis en els equips de treball.

A més, l’article 29 de la citada llei disposa que correspon a cada treballador vetlar, segons les seues possibilitats i mitjançant el compliment de les mesures de prevenció que en cada cas siguen adoptades, per la seua pròpia seguretat i salut en el treball i per la d’aquelles altres persones a les quals puga afectar la seua activitat professional, a causa dels seus actes i omissions en el treball, de conformitat amb la seua formació i les instruccions de l’empresari.

L’oferta formativa és la següent:

Per a més informació podeu accedir a la pàgina web https://ceice.gva.es/va/web/formacion-profesorado/plan-anual-de-formacion-preventiva