ESCÈNICA: les arts escèniques com a eina pedagògica i educadora.

PEPA CASES, KIKA GARCELÁN, SONIA ALEJO I EVA ZAPICO.

Lloc: Sala L’Horta (Castellar-l’Oliveral, València)

PROGRAMA

DILLUNS 2 D’OCTUBRE

-17.00 h: RECEPCIÓ I PRESENTACIÓ
-17:30 a 20:30 h: ELS COS COM A EINA EXPRESSIVA. PEPA CASES

DIMARTS 3 D’OCTUBRE

-17:30 a 20:30 h: PLÀSTICA ESCÈNICA, POSSIBILITATS NARRATIVES DE L’ESCENOGRAFIA. KIKA GARCELÁN

DIMECRES 4 D’OCTUBRE

-17:30 a 20:30 h: COM FER DEL COL·LEGI UN ESPAI TEATRAL. SONIA ALEJO

DIJOUS 5 D’OCTUBRE

-17.00 h: Recepció i assistència a una funció de l’espectacle BOLA de L’Horta Teatre. Trobada amb l’equip de direcció.

-18.30 h: Descans

-19.00 h: Presentació de TOCA, TOCA, proposta per a primera infància que s’estrenarà a l’abril de 2024.

DIVENDRES 6 D’OCTUBRE

-17:30 a 20:30 h: EINES PER A LA CREACIÓ ESCÈNICA. EVA ZAPICO

-20.30 h: Breu dinàmica d’avaluació de les jornades.

TOCA, TOCA (2024) busca estimular el descobriment de les parts del cos i les seues particularitats. Proposa l’exploració de diversos materials i les seues diferents qualitats, convidant a estimular la nostra imaginació a través del joc amb draps i
llençols. El teatre físic i l’expressió vocal seran els llenguatges que utilitzarem per contar la història de dos personatges que es troben per jugar a una gran catifa sensorial.

A més, aquest projecte naix del compromís davant la crisi climàtica i la consciència sobre la problemàtica dels residus tèxtils. La proposta plàstica integra la premissa de donar una segona vida escènica a materials i tèxtils fets servir en anteriors propostes de la companyia L’Horta Teatre.

L’Horta Teatre és una de les formacions teatrals més veteranes de la Comunitat Valenciana. En 2024 complirà 50 anys de presència en el panorama teatral valencià i espanyol que avalen una trajectòria professional que de forma continuada ha anat presentant les seues produccions al públic.

Al llarg de la seua trajectòria, L’Horta Teatre ha realitzat més de 3.000 representacions i ha produït més de 40 espectacles professionals. Amb el temps ha generat una forma de fer que ha definit el seu posicionament artístic i també la seua pròpia cultura empresarial. En aquest sentit, els espectacles de L’Horta Teatre, han desenvolupat un segell i un caràcter
particular que els diferencia i els identifica, i que els fa recognoscibles pel públic com un “producte cultural” de gran qualitat artística. També compta amb sala pròpia amb programació estable des de 1995, la Sala L’Horta i per
la que han passat més de 300.000 espectadors.