Del 31 de març a l’11 d’abril, l’Institut viurà una intensa i enriquidora Setmana Erasmus+, durant la qual rebrà alumnat i professorat procedent de Caluso (Itàlia), Angers (França) i Pavía (Itàlia). La trobada combinarà activitats culturals, observació docent (jobshadowing) i immersió a les aules, convertint el centre en un espai de convivència i aprenentatge europeu.
Concretament, de dilluns a divendres comptarem amb la presència d’11 alumnes de 15 anys del Lycée Emmanuel Mounier (Angers, França) i dos professors que acompanyen els nostre 3r (que ja els va visitar a desembre).
9 alumnes de 15 anys del IIS Piero Martinetti (Caluso, Itàlia) i dos professors acompanyaran els nostre 4t que els hi tornaran la visita la setmana següent.
En paral·lel, de dilluns a dimecres, la Directora i Director administratiu del Piero Martinetti participarà en activitats de jobshadowing al nostre centre. Coincidint amb la professora Silvia Nitti de Física del ITIS G. Cardano (Pavía, Itàlia) que realitzarà una estada formativa fins el dia 9 d’abril.
Les activitats comencen aquest dilluns 31 de març amb l’acollida del grup d’Angers, que inclourà una visita a la Ciutat de les Arts i les Ciències, visitada pels italians al seu torn divendres.
La sostenibilitat i la digitalització tindran un paper central en les activitats organitzades. Es duran a terme, per una banda, diverses accions relacionades amb els projectes d’eTwinning que estan fent cada grup en relació a la reducció de residus (3r) i el consum responsable (4t). Per altra banda, tot l’alumnat Erasmus participarà amb el grup de 2n D en una iniciativa d’aprenentatge servei a la platja de la Malva-rosa que també format part d’un projecte eTwinning centrat en els efectes que els canvis del clima causen a la Mediterrània.
A més, s’ha organitzat una visita a Paiporta i Picanya per conéixer de la mà de l’IES Andreu Alfaro i l’IES Enric Valor l’impacte ocasionat per la DANA. En aquest IES també aprendrem del seu projecte de cafeteria sostenible i saludable. El dia finalitzarà amb una visita a l’entorn de l’Albufera, també afectada per aquesta catàstrofe.
En addició a les activitats lectives, la setmana inclourà també la participació en el dia de l’esport, una visita a espais emblemàtics de la ciutat de València i altres activitats encaminades a reforçar els vincles entre alumnat i professorat dels diferents països. En aquest enllaç podeu consultar l’agenda completa.
Amb aquest projecte Erasmus+, l’IES reafirma el seu compromís amb la internacionalització, les metodologies actives per a la inclusió, la digitalització, el plurilingüisme i la sostenibilitat, oferint a l’alumnat una experiència única per créixer personalment i acadèmicament.
Nota: Aquesta activitat ha estat possible en el marc del projecte 2024-1-ES01-KA121-SCH-000206654 cofinançat per la Unió Europea a través del programa Erasmus +. El contingut d’aquesta notícia és responsabilitat exclusiva de l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia i ni la Comissió Europea, ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de la Educació (SEPIE) són responsables de l’ús que es puga fer de la informació ací difosa.