Primeres impressions d’alumnes amb la Impressora 3D

L’alumnat de 3r d’ESO de “Tecnologia i Digitalització” ja ha començat a realitzar les seues primeres impressions amb la impressora 3D! 

Primerament han realitzat el disseny 3D d’un clauer personalitzat amb el seu nom o amb les formes de la seua elecció, però sempre acomplint amb les dimensions especificades i que havien de comprovar de 100x60x5 mm. Aquest disseny l’han realitzat amb la plataforma educativa digital TinkerCad i, posteriorment, l’han codificat en format STL per a poder segmentar-lo mitjançant el programa CURA, que és l’encarregat de transformar el disseny 3D de l’objecte en instruccions d’impressió capa a capa que entén la impressora 3D.

Les primeres impressions amb la Ender-6 de Creality que hem adquirit gràcies al Projecte europeu Erasmus+ “The Classes on the Moon”, han eixit realment bé però prompte hem tingut els típics problemes d’impressió amb plàstic: s’obturen els capçals, cal netejar l’extrusora, apareixen fils en les impressions, etc... I és que això també forma part de l’aprenentatge! Poc a poc anirem fent-nos experts en la impressió 3D! 

Sempre amb la Tecnologia i la digitalització! I sempre pensant en la millor educació per al nostre alumnat! Rodem La Sénia! 

Mònica Camiña