Noves plaques Microbit per a programar jugant!

El departament de Tecnologia ha adquirit sis plaques Micro:bit, que són unes xicotetes targetes programables de només 4x5cm dissenyades per la BBC anglesa amb la finalitat que aprendre a programar siga fàcil, divertit i a l'abast de tots! Tenen integrada una pantalla de llum LED, botons, sensors i moltes funcions d'entrada/eixida. 

Aquestes targetes han estat adquirides gràcies al Projecte europeu Erasmus+ “The Classes on the Moon” i han començat a programar amb elles els nostres alumnes de 4t d’ESO amb la professora Marta Castedo. En aquest projecte europeu d’innovació educativa vam assistir a una ponència en la Universitat de Calabria (Itàlia) on s’explicava la importància del pensament computacional (Computational Thinking) per als joves del futur.  

La micro:bit de la BBC està dissenyada per a entusiasmar i atraure una àmplia gamma de joves, inclosos els que podrien haver pensat que la tecnologia no era per a ells. En inspirar més joves a aprendre habilitats digitals, pretenem diversificar els estudiants que trien assignatures STEM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), a mesura que avancen a l'escola i a la seva carrera professional. Això, al seu torn, fa créixer una cartera diversa de talent, potenciant l'equitat social i contribuint a la creació de millor tecnologia. 

Sempre amb la Tecnologia i la digitalització! I sempre pensant en la millor educació per al nostre alumnat! Rodem La Sénia! 

Mònica Camiña Urgel