VISITA A TORRENT

M. ÀNGELS VERDEJO.

El passat mes de febrer el departament de valencià organitzà una activitat complementària per a 1r ESO que consistia a visitar la Casa Museu de l’Horta Sud i la Torre de Torrent. Un grup hi anà el dia 2, dos grups més el dia 7 i  i els dos grups previstos per al 8 hi feren la visita finalment el 8 de març per inclemències meteorològiques.

Aquesta va ser l’experiència als ulls de Neus Martínez i Silvia Rengel, de 1r C:

VISITA A TORRENT

El passat 2 de febrer vàrem anar d’excursió amb l’institut a Torrent, per poder visitar el Museu de l’Horta Sud i la Torre de Torrent.

El transport va estar bé, ja que anàrem amb metro i només van ser dues parades. L’avantatge del metro va ser que una vegada ja vàrem tornar, cadascú podia anar a sa casa des d’allí.

Quan arribàrem a Torrent vàrem esmorzar en una plaça, amb música, i vàrem anar al Museu de l’Horta Sud. Exactament no era un museu, sinó una casa antiga convertida en museu. Teníem una guia que ens va anar explicant cada cosa. La veritat és que va resultar molt interessant i entretingut.

Després de visitar el museu vàrem anar a la Torre de Torrent. Ens varen explicar que la porta estava a la primera planta perquè abans era una torre defensiva i en cas d’atac era més difícil l’accés als enemics, però nosaltres entràrem per la planta baixa. Dins ens varen contar la història de la Torre, la qual al principi servia per a guardar el conreu i després fou una torre defensiva. Vàrem anar pujant pisos mentre un guia ens contava curiositats de la torre. Al final arribàrem a la part de dalt que era com una terrassa. Des d’allí es veia fins i tot la mar! Finalment, tornàrem a Paiporta amb el metro.

Amb aquesta activitat hem aprés com vivien els nostres avantpassats a començament del segle XX, hem ampliat el vocabulari de la casa i hem conegut el nostre patrimoni cultural. El que més ens ha agradat han sigut les vistes des de dalt de la Torre.