Eixida “L´Espill”

Laura Suárez i Claudia González

El passat dimarts 24 de gener els alumnes de 1er de batxillerat vam tindre l’oportunitat de vore l´ adaptació teatral de la novel·la “L´Espill” o més conegut com “El llibre de les dones”. Aquest llibre va ser escrit per Jaume Roig al S.XV, és a dir, al Segle d´Or de la nostra literatura.

L´obra reflecteix la societat misògina de l´època i això ens pareix important, donat que conèixer el nostre passat ens ajuda a no cometre les mateixes errades ja fetes anteriorment. Per tant, recomanem a tot el món que puga la visualització d´aquesta obra, per diverses raons:

En primer lloc, la utilització d´un lèxic assequible per a tots els públics, tot i tractar-se d´un referent literari medieval. D´altra banda, la seua innovació en el tema tractat i que, a pesar de que soles eren dos actors i tenien pocs recursos, l´obra va acabar sent d´allò més entretinguda, sobre tot si ens fixem en la part del col·loqui final. En últim terme, precisament aquesta últim punt de la representació teatral, en el qual els actors es van apropar al públic per a poder rebre crítiques, opinions, preguntes i dubtes sobre l´obra per part dels espectadors.

No obstant això, tenim algunes recomanacions per a la millora de l’experiència, com per exemple afegir més actors que ajuden a augmentar l’escenografia. També podrien fer una interpretació més actual per als joves, però sent fidels amb el llibre de Jaume Roig. A més, des de la nostra opinió personal, haguera sigut positiu i enriquidor que parlaren del llibre “Vita Cristi” d´Isabel de Villena com a resposta de “L´Espill”.

En conclusió, l´eixida realitzada pel departament de valencià ens ha agradat tant que convidem a la resta de l´institut i de les persones que ens lligen a anar a vore aquesta meravellosa obra. Vos desitgem que disfruteu tant com nosaltres d´aquesta gran experiència.