25N

Martina Tarazona Saez

El passat 25 de Novembre, a l’IES La Sènia vam reivindicar el dia internacional de l’eliminació de la violència de gènere. 

Aquest dia commemora la violenta mort de les germanes Mirabal, Maria Teresa i Minerva al 1960 en la República Dominicana, les tres activistes polítiques.

Al projecte pigmalió hem fet un mural, d’un icèberg. Un iceberg és un bloc gran de gel en un glacera que flota a la mar. La novena part del iceberg se emergeix sobre less aigües. Si representem la violència de gènere com aquest iceberg, podem vore que el 90% del que és violència, és violència que no veiem, la submergida. La major part, com la humillació pel fet de ser dona, el despreci o qualsevol tipus de desigualtat. Després tenim la part visible, aquella que veiem: la violació, les amenaces, l’abús sexual, els insults…

Reivindicar aquest dia és molt important per a la societat. La violència de gènere es refereix a tot tipus de violència que tinga o puga tindre com a resultat un mal o sofriment físic i psicològic. És important reivindicar-lo, i més a gent jove, el futur de la societat.

Ha estat bé treballar-ho en l’hora del pigmalió perquè en aquestes estones compartim coneixements amb el nostre agermanat, passem una estona entretinguda i és un bon moment per si algú ha passat o està passant per alguna situació que tinga a veure amb  la violència de gènere, sap que té algú amb qui  comentar-ho sense cap tipus de problema.

Aquest tipus d’activitat fomenten la cooperació i la germanor entre tots nosaltres, d’açò tracta el pigmalió a l’IES la Sènia de Paiporta.