STOP ACCIDENTES

Yolanda Navarro

Els dies 26, 27 i 30 de maig va tindre lloc al nostre IES una xarrada amb l'assossiació STOP ACCIDENTES, en els grups de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat i alumnat de 1r del cicle formatiu de SMX.

Víctor Llamas, psicòleg, va aconseguir que prenguerem conciència de la nostra responsabilitat al carrer, tant peatons com conductors. I poder comprovar que els accidents es poden evitar si som responsables i complim les normes.

Algunes de les dades d'interés que ens va contar van ser:

  • Cada 23 segons mor una persona en el món per un sinistre vial.
  • En 2020, l'any amb què s'inicià la pandèmia, van perdrela vida quasi 1400 persones a Espanya en sinistralitat de trànsit.
  • En tot el món van morir prop de 1400000 persones per aquest mateix motiu. Aquesta xifra equival a set vegades el diàmetre de la Terra
  • Dels factors que itervenen en un accident de trànsit, el factor humà és el major implicat, encara que també intervenen el factor via-entorn i el factor vehicle.
  • Les distraccions són la primera causa de siniestralitat, amb l'ús del mòbil com a major distracció. L'exccés de velocitat, el consum de substàncies i drogues i no utilitzar el cinturó de seguretat, són les següents causes d'accident de trànsit.
  • La nova normativa que regula patinets i bicicletess els considera vehicles de mobilitat ( VMP), pel que estan subjectes a unes normes: ús de casc, una sola persona al vehicle, no es pot circular per les voreres ni tampoc per damunt d'un pas de vianants. El límit de velocitat és de 25km/h i tasa d'alcohol 0'0.