POEMES A VALÈNCIA

DANIEL ROMERO AROCA

El passat divendres 28 de maig l’alumnat de 4t d’ESO vàrem gaudir d’una experiència de l’assignatura de València que sense lloc a dubte ens va apropar a la passió per la poesia de Vicent Andrés Estellés, un dels poetes i literaris més importants de la nostra llengua del últim segle. 

El matí va consistir en realitzar la ruta Estellés i passar el matí caminant per la ciutat de València, coneixent diferents racons a través de la poesia i descobrint una nova València per a nosaltres “Tan íntima i calenta, tan crescuda i dolguda, i estimada també!” com tant encertadament va dir l’autor ja fa més de cinquanta anys.

Començàrem la jornada amb una vista panoràmica desconeguda de la ciutat i recollits ja pels poemes d’Estellés que admiraven la València de sostres i campanars del segle XX. Aleshores van recórrer carrers i places recordant els temes principals de la seua poesia, tan actuals que pareixen dels nostres dies com l’amor, la joventut, la mort, la cultura i la llengua, la guerra i tants altres. Però sense dubte els moments més importants o que jo més destacaria varen ser quan cadascun vàrem tindre l’oportunitat de llegir i ensomniar amb poemes com “Els amants” o “Cançó de la rosa de paper”.

Per això recomane i espere que aquesta experiència que aconsegueix aproximar la poesia, que a vegades a les classes se sent llunyana de la realitat, es continue donant lloc en els cursos següentS perquè la puguen gaudir com nosaltres ho vàrem fer.