El nostre alumnat investiga amb materials educatius de l’Agència Espacial Europea

MONICA CAMIÑA

El passat divendres 18 de febrer, els nostres alumnes del PR4 es van convertir en mestres del alumnes de primer d'ESO, concretament del nostre grup E13, interactuant entre ells en una divertida gimcana per a repassar les propietats dels materials: conductivitat elèctrica, conductivitat tèrmica, electromagnetisme, massa i resistivitat a impactes.

En el taller de Tecnologia i en companyia de les seues professores d'àmbit científic, MaÀngeles Ruiz i Mònica Camiña, els alumnes de PR4 i del grup E13 van investigar les propietats de diferents materials (fusta, plàstic, pedra, acer, alumini, llautó, coure i poliestiré expandit). Aquest repte, que l'alumnat va assumir amb molta il·lusió, energia i èxit, consistia, ni més ni menys, que en tractar d'esbrinar quin dels materials proposats acompliria millor els requeriments d'una missió espacial, concretament la propera missió de la nau Orió, que la NASA està preparant juntament amb la col·laboració de l'Agència Espacial Europea (European Space Agency, també coneguda com ESA). Precisament és aquesta última, l'Agència Espacial Europea, la que ens ha fet arribar aquests kits de materials i els instruments per a realitzar les proves de les propietats, a través de la seua Oficina Europea de Recursos per a l'Educació Espacial (ESERO) i a través del CEFIRE de València, que és el centre de formació, innovació i recursos educatius de la Conselleria d'Educació a València.I fins a l'espai hem arribat en La Sénia! Al nostre alumnat li ha agradat molt l'experiència, han après molt i d'una manera divertida i enriquidora. Ara estan preparats per a afrontar més reptes tecnològics en el futur i la seua bona actitud a l'hora d'aprendre i de participar en aquesta activitat inter-nivells ha sigut immillorable! Bravo! 

Continuarem treballant des de l'àmbit científic per tal d'afavorir en el nostre institut l'interés pels aprenentatges STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics), que sense dubte formaran part del món quotidià dels futurs joves i també dels nostres alumnes!Rodem La Sénia junts... i la farem volar!