TALLER DE DOBLATGE

SOFIA PORCÚ NEVADO, LAURA GALLEGA ESTANISLAO (E-21)

El passat 31 de gener l’alumnat de segon de l’ESO va poder gaudir d’una classe de doblatge amb la mà de Francesc. Vam poder aprendre sobre el doblatge al cinema.

Primer va explicar un programa de veu amb el que pots canviar la tonalitat de la veu depenent del tipus de pel·lícula, per exemple en una de por el to de veu és més greu. Ens ho va ensenyar dient tots els nostres noms pel micròfon i després, Francesc amb el programa va canviar el to de veu. 

La segona activitat consistia en doblar dos fragments de dos escenes diferents. Ell ens deia algunes coses per a què dos persones voluntàries en cada fragment el representaren.

Finalment, vàrem eixir, per una banda, totes les xiques a representar un fragment, a més, havíem de respondre a unes preguntes que Francesc ens deia. Després varen eixir els xics i varen fer el mateix però aquesta vegada havien de fer una veu de dibuixos animats.

La veritat és que el taller ens va agradar molt, Francesc ha sigut molt amable amb nosaltres i ens ho ha explicat molt bé. Ens hem adonat que darrere d’una pel·lícula doblada hi ha molt de treball. És molt difícil quadrar quan has d’entrar i com has de posar el to de veu. Va ser una activitat molt recomanable i divertida.